Здраво, дали некој има аплицирано за туристичка виза за Канада, ако може малку да ми го објасни процесот (колку пари е доволно да имаш на сметка, колку време се чека за одобрување и сл.)? Ви благодарам!
Casual dating at its finest – join the leading platform for relaxed and fun encounters! Conscious meetings: Dating without limitations Actual Women Supreme casual Dating
Здраво Спроти пазар буњаковец од другата страна на Партизанска последните неколку години овој период имаше една тетка што продава малини и чај. Преубави малини. Знае некој дали и годинава е таму? На другата страна од Скопје живеам и никако немам можност да поминам да видам. Фала
Дали имате видено некаде на страниве да се продава детски замок на надувување? За отворен простор ми треба
Пошо темава е активна да прашам овде, ако некој лек е препишан од приватен доктор, дали матичната може да даде рецепт? Или не? Пошо добивам различни информации
@Selena01 Мене пред 10 години со извештај од Систина, не ми препиша лекови, бидејќи во рецептот се пишува бројот на докторот- специјалист, тој не бил во системот на ФЗО. Ова се однесува за лекови, кој неможе матичниот лекар самостојно да ги препише.
Зависи за кој лек станува збор. Ако е лек што иде со препорака од специјалист нема да може, затоа што нема број на упат и факсимил на приватните прегледи. Ако е лек што може да се пушти без препорака, тогаш да. Исто така ако е лек што ќе се зима подолго и ви менува цената, а прегледот сте сакале сепак доктор од приватно да го изврши, тогаш може матичната да ви даде упат до иста специјалност за препишување на терапија само
Јас пак да прашам во темава, имам МНОГУУУ стар рачен часовник ама е во механизам на навивање. Не е со батерија. Вајда нешто се зезнал механизмот. Дали знаете кај можам да го однесам да видам дали нешто се поправа или не? Не за друго мерак ми е да го носам.