Јас на твое место би отишла и би поразговарала со соседот. Исто пример ако се поплави над мене ми се појави влага нема јас да гор ешавам и плаќам тоа. Можеби е некој разумен човек, кај мене у зграда се ко орангутани…
Ај за парите ама појди барем кажи им да бидат внимателни, што викаш, некој друг проблем да не направат. За тоа можеби би покажале разум ама пари ако им бараш како оштетена, само ќе се искарате.
Пластични или силиконски куфери? Гледам по страници има сетови од 3 пластични куфери за 3900, ама не знам дали вредат или е подобро да се даде малку повеќе за силиконски.
Силиконски ако изборот е меѓу овие две опции. Платнените според мене се најдобар избор. Може да се фолираат ако посакаш, ама јас лично не сум фолирала никогаш. Со мокра крпа поминувам после патување и тоа е тоа. Нема драскано, ниту ништо скршено. А имам патувано доста. Дома голем дел од мебелот е на Виденов, и ништо не покажало никакви знаци до сега. Да истакнам само дека мебелот е земан од Бугарија, но не би требало да има никаква разлика ако се купува и од Македонија.
Дали има некој друг со блокирана картичка од банка деновиве? слушам дека имало повеќе од различни банки
Како се плаќа преку платоматот на А1? За да не чекам ред на каса. Барам на веб-сајтот, нема ништо, како се користи. Смее само кеш. Или може и картица?
Ќе ве замолам за еден совет. На викендица имаме од оние старите коцкаски телевизори и земено ресивер (не знам што тип е) ама не може да фати повеќе од 2 канали од кои само МРТ1 и МРТ2. Имаме и внатрешна и надворешна антена, но изгледа и двете не чинат... Дали имате некаков предлог од каде да земам можеби и ресивер и собна антена или само некоја собна антена пошто ресиверот си е добар претпоставувам. Фала ви однапред
. Имам две купено. Еве ги: Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! MKD347.03 54%OFF | High Quality Indoor TV Antenna DVB T2 ATSC 1080P Digital Amplifier High Gain Satellite Receiver Built in Car Antenna https://a.aliexpress.com/_Ev1Uzld https://a.aliexpress.com/_EGkMMsn
Леле колку се евтини овие. Јас па што гледав кај нас по продавнициве се од 1000-2000 денари и нема ич избор. Тhanks
Прво избираш плаќање на сметка, па ти дава да внесеш која сметка ( можеш со број на фактура, телефонски број и слично), потоа треба да потврдиш дека пронајдената фактура / сметка е твоја. Понатаму те прашува за начин на плаќање и избираш плати. При плаќање во готово има посебни места, како на банкомат каде ги ставаш банкнотите и монетите. Тоа само ти брои уште колку треба да ставиш. Понатаму одиш на заврши и ти враќа дека си платила и ти паѓа кусур. Понатаму чекаш апаратот да ти испечати потврда дека си платила. Може да се плати и во готово и до картичка.
@Цунами каде заврши ти работа? Имам потреба хитно да стеснам фустан, Кисела Вода или Центар, само 2 брусни треба да направи за денес, најкасно утре попладне, вечерта сум на свадба.
Дали некој купил или добил giftcard електронски преку giftcards.mk страната? Ме интересира дали функционира и дали е леџит странава, океј е се кога се користи во продавница? Се прикажува "картичката" што ти стига на мејл?