Долго се чека за термин за на клинички за нуклеарна медицина? Крајот на мај немаше термини, еве го и јуни ќе помине, уште не ми се јави матичен за термин.
Цимет или ѓумбир истури, пробај и со сол. Некои правеле и тесто од борна киселина и ставале. Можеш и по аптеките, земјоделските да побараш отров нешто. Само внимавај како ракуваш со нив и види со домашните, да не имаш мали деца, миленичиња. Дека сепак се отров и хемикалии.
Здраво,што се носи во мансатирот Василиј Острошки?Дали се(дарче,шеќер и сл) што носиш го враќаш со себе или останува таму?
Пробав со оцет, избегаа и по некое време пак назад и со сол исто. Ѓумбир или цимет ми е страв бели ми се плочките.. Ништо утре ке прашам во аптека да
Ние кај моите стававме едно како кругче против мравки и помагаше. На раид мислам беше, ако најдам слика ќе ти пуштам.
Јас бев пред две години, и носевме облека нешто ( јас носев бели маички) за секој од дома, тие се поминуваат на моштите од Св. Василиј и се враќаат дома и потоа си ги носиш. Носев чорапи, тие се оставаат таму. И коцки шеќер, само не сум сигурна дали една или две кутии. Една знам вратив дома, ама дали и таму остаивме, не сум сигурна, ама мислам да.
Можеш шеќер коцки маици бели ги поминуваш на моштите на Св Василиј и си ги враќаш назад се носат за здравје.А тоа што ќе одлучиш да оставиш како дар пр:бели чорапи, маици,волнени чорапи,некои детска облека за здравје за дете или бебешка облека кои посакуваат пород тоа оставаш во кошеви како дар за манастирот. Убав помин и Св. Василие нека ти ги услиша молитвите.