Само што сакав да пишам, никогаш не мерам јас, од ѓутуре што би рекла Алачки. И да имам рецепт, од око. Стара домаќинка сум.
Абе и јас сум стара домаќинка кога ќе научам ама да знам отприлика сега Еден цел прашок за пециво или? Една лажица брашно или цело кило? газирана колку? Зејтин колку?
Отприлика околу 100 гр. зејтин. Ајде викај кога ќе ти загори. А бре какво цело кило брашно, 1 шолја/филџан, 1 пециво, ќесичка. Газирана 1 чаша.
Ај коа ќе ја праам ќе ја сликам после како излегла ако е изгорена или потопена ќе кажам оти ова е по рецептот на Ањушка
Пред малку имав проблем да се вклучам на форумот, вака ми излезе , да не имаше уште некој ваков проблем при вклучување.
Прашувам зошто незнам дали сајтот имаше некој проблем или пак јас имав проблем со интернетот, знаеш ли да ми одговориш ?
Да бе да, ти таму ставај се и сешто, и јас виновна. Направи го по рецептот од @Feminka22 . Мене секогаш добро ми испаѓало, а никогаш не правам по мерка, од око, и рецепт да имам, џабе, не го применувам. Треба да си роден за тоа, да имаш фат, дарба.