Не бараат потврда од доктор? Не за друго ако ги фрлат, јас имам сериозни болки и ќе морам после наместо да летувам да одам по болници во странство
како може да избистрам слика со букви да прочитам што пишува пробував на некои апликации ама не ги бива, знаете ли некоја сигурна
Каде во Скопје (центар) можам поефтино да се сликам за меѓународна возачка дозвола и колку би чинело?
Дали има некој фотокопир во близина на мида моторс или тој дел ама накај партизанска? Не го знам толку пределот а ќе ми треба утре да принтам
Дали е законски дозволено во маркет да се плати со девизи (притоа еврото да ти го сметаат помалку од што е вредноста на курсната листа)?
Не, не смее да ти наплаќаат со девизи. Ама прават на бензинска така и 60 го наплаќаат еврото и си лапаат 50 денари од 50 евра. Као за услугата што ти ја вршат демек.
Да, законски не смее да се употребуваат девизи никаде освен во менувачница и банки. Забрането е да ти ги сменат или наплатат. Ама многу прават…
како се викаат и дали уште ги има некаде едни што се пржеа и стануваа вакви како перничиња ? ги памтам од детството
Каде може да купувам варено пилешко? Многу ме мрзи дома да правам. Сакам од негде да нарачувам, само да е во центар некаде.