Општи прашања

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Dec 10, 2011.

1. Iva.T

Iva.T Популарен член

Пишав во соодветна тема, но не е многу активна, па прашањето ке го поставам и тука.

Ве молам за совет. Сакам да одам на spray tanning за да добијам малку боја за на свадба. Прашањето ми е колку дена пред свадбата да одам? И ако имате салон кој би го препорачале во Скопје?

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Како се пие Флажил со Алмацин? Пред после апчето?

3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Мајка ми има еден куп плетени од неа, така си стојат завиткани најгоре во плакар, никој не ги употребува.
    Читав негде по групите на нет што бараат такви работи (гоблени, миленца).
    Имаше жени што продаваа такви работи.

Јас иако не ги употребувам не би ги продала (таква рачна изработка сега никој не плете), затоа ќе си ги чувам. :D

Порано ги давале за чеиз, јас кога правев свадба немаше такви работи (чеизи). :D
    Памтам кога бев мала мајка ми дека плетеше со мерак и тоа после работа до ниедно време.

KiT likes this.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Како сакаш пиј ги, и заедно можеш, само не на гладно.

Feminka22 likes this.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

А пробиотик? Ми кажаа и тоа.
    Првиот алмицин го испив со Линекс пошто сум торко.. не пиев флажил. јадев, па Линекс, па антибиотик

6. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Не ми е гајле ако искочиле од мода.
    Мене ми се свиѓаат. Имав ја 2-3 што ги користев ама се извалкаа. И сега си барам нови.

Gosh and Anyshka like this.
  7. zence

zence Истакнат член

Ова е тековна обврска т.е. одржување и треба да го плати корисникот. Исто како сијалица ако ти прегори, ти ќе си ја смениш , нема газдата да го викаш . Како ќе го примиш станот , така ќе го вратиш со исправна рерна.

SummerGirl likes this.
  8. Iva.T

Iva.T Популарен член

Не се согласувам. Не се споредува сијалица со рерна, споредбава ти е исто како да се бара од сопственикот и фрижидерот да го и полни.
    Ако не се поправа рерната? Кираџијата треба да купи нова? На заминување ке си ја земе/ке ја остави? На следни кираџии ке се издаде станот без рерна?
    Станот го изнајмувам опремен и плаќам за тоа, тоа што ние сме научени "тоа што дома не ни треба и е за фрлање, ке го однесеме во станот" e проблемот, па ке чекаме кираџии да ни изреновираат, да ни купат нови апарати и така.. полна капа

Anaroz1 and Девојка999 like this.
  9. zence

zence Истакнат член

Ако се купи нов шпорет, тогаш тој трошок е на газдата. Евентуално некој поскап резервен дел, ама ситни поправки се секако на корисникот.

10. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Пробиотик барем 1 саат пред антибиотикот

11. Annath

Annath Форумски идол

Пробиотикот се пие на растојание од антибиотикот, пред или после него, два часа барем да има разлика. Ако пиеш антибиотик на 8 и антимикотик на 12 саати, пробиотикот пиј го меѓу двете дози антибиотик што ти се во денот. На пладне или пред ручек. Само гледај да не ти е блиску со антибиотикот. Антимикотикот (флажил) се пие на 12 саати, а Алмацин на 8 саати. Ако пиеш сабајле во 6 (пример) алмацин и флажил, во 14 треба да пиеш алмацин само па таман ќе дојде околу 11 пробиотик да се напиеш. Вечерта во 18 часот пак флажил, после два часа алмацин. Така доаѓа ако запазиш точно време на пиење.

Feminka22 likes this.
  12. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Не, не е тековна обврска за да го плаќа корисникот. Не е све ситна поправка. Скоро две години сум под кирија во стан каде што: исто се расипа рерна од шпорет не грееше, отиде греач на бојлер и бев два дена без топла вода и последно се скинаа каиши на машина за перење алишта. За сите овие три ситуации го имам известено газдата и фино лепо дојде и среди. За машината за алишта си викна сам мајстор и дојде со мајстор и он си плати. Дури и на почетокот кога се вселив ми беше нагласено кога се работи за поголема апаратура (шпорет, машина, бојлер, фрижидер) он да биде известен и да не експериментирам со мајстори на своја рака. Сијалица да, сама ќе си смениш. Ама споредбава е небо и земја.
    Ако рикнал фрижидер сигурно нема од мој џеб да давам за нов и да му го опремувам станот на секое расипување на скапиве апарати.

Anaroz1, LiquidLuna and Mumoftwo30 like this.
  13. Selena01

Selena01 Популарен член

Треба да пратам документи по DHL за Германија. Дали знаете по колку време би стигнале таму?

14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Да ти кажам сум видела на неколку места и ми се допадна како изгледа.
    Сега за сега не би ставила, ама ќе размислам за понатаму, затоа не ми се фрлаат, плус од мајка ми се успомен, се мачела толку време да ги плете. :)
    Сега демек модерно ништо не ставаме да не переме. :D
    Исто како и завеси што не ставаме, ама многу поубаво изгледа со завеси.

15. Gentlewoman!

Gentlewoman! Истакнат член

Поминувам низ парк во мојата населба. Еден маж седи на клупа, јас поминувам покрај него и ми вика: 'ѓимам ќерка исто личи како тебе" и го кажа моето име:worried:. Јас прв пат го гледам, а тој знае како се викам. Треба да преземам нешто? Или да игнорирам?

16. zence

zence Истакнат член

Ете коректен пример, газдата сакал се да му е средено и инистирал тој да биде запознаен со секоја поправка. Па и јас кога ќе позајмам некоја машина на пример косилка за трева, ја враќам исправна, ако се расипе нешто ситно ја поправам и ја враќам слично е и со изнајмувањето.
    Всушност се е предмет на договор кој ќе го поднесе товарот на поправките.

17. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Направи услуга,подари и ги на членката :)

Mrs. right likes this.
  18. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Имам преубави завеси купено од интернет. Можеби ја сум старомодна. :rofl:
    Розеви се со срциња и еден ѕид со тапети розев. Преубаво дојде.
    Сега се убедувам со моите да не ми бидат и другите ѕидови бели ама тешко ми оди. Белото демек ја шири просторијата. Не ми дозволуваат освен бела боја да биде искречено во друга. Се надевам дека ќе ги убедам.:(
    И миленца сакам на масата да ставам што ќе одговараат во мојата соба. Имам се замислено. Уште да ги најдам ќе биде супер.

Anyshka likes this.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Имаат право за белото дека ја шири просторијата и и дава свежина.
    На другарка детската и беше во разни бои, откако ја направија бела, собата дојде како поширока и посвежа некако.

И јас сум за бели ѕидови, порано сакав во боја, сега не саксм, и бели завеси, драперите може друга боја.

Да побараш негде на Битпазар миленца, порано знам продаваа постари жени, или по интернет групиве што се.

Dashing:) likes this.
  20. anggell

anggell Форумски идол

За еден ден, најкасно 2 дена се таму. Ова од искуство често праќам.

Anaroz1 and Selena01 like this.