Јас од FedeX кога порачував вака нешто ми стигна, стапи во контакт со нив, ќе ти објаснат што да направиш.
Во наместен или празен стан вие де вселивте? Ние во празен. Се си купивме ние. Ама ако се расипе нешто од станот, например бојлерот или се затне некоја цефка, тогаш газдата ни праќа мајстор да ги поправи на негов трошок. Нормално оти нема ние да го платиме тоа, ние си плаќаме само за нашите ствари шо сме ги донеле тука.
Во наместен. Го купивме мебелот од тие што живееја пред нас. Газдата е коректен. Кажа ако имаме проблем да му се јавиме.
Добро де, ако се расипе нешто и газдата не е коректен купете што ви фали, пример бојлер, плати си и мајстор.После ако се отселуваш си го оштрафуваш и си тераш.Чувај му го стариот бојлер и чао пријатно.Ако не е коректен тој, вие бидете...
Proveri si meil, online ke mozes carina da si platish, plus dostava. Zavisi kolku kg e plus sho si kupila..
Може да е само известување дека ќе ти стигне пратка и треба некој да биде на адреса да ја прими. Ако треба да се доплати нешто праќаат меил и прашуваат дали они да поведат постапка или ќе одиш сама на царина.
На производите, зависи колку е сметката. Мене од FedeX ме царинеа за сумплементи, не памтам колку ми беше вкупно сметката.
Дали знае некој професор по германски што држи индивидуални часови или пак некој што го владее јазикот добро за спремање до Б2(значи да може да се снајдам во повеќето ситуации)? Приватни школи или пакети за граматика или полагање сертификати не ми требаат..
Не памтам да ти кажам. Јас тогаш прв пат порачав преку FedeX, па ми праќаа на меил, па чекаа да им потврдам дали да поведат постапка.
Ете пишува во заградата -царинска постапка (доколку е применливо). Нема наведено контакт, кај да се обратиш? Царина не би требало да се плаќа, ваљда да потпишеш и да превземеш.
Ќе се јавам во понеделник. Мислам дека нема да треба царина. Вајда мислат само да се потпишам за прием
Здраво друштво. Ве молам за сигурни одговори. Кога одите на групен систематски преглед од фирмата, што испитуваат? Дали имаат преглед и дали прегледуваат историја на лекување? Поздрав
Слух,вид,притисок,крв,екг,ртг на бели дробови,крв,може да има и психолошки тестови Ова е што ми текнува од систематскот од мојата фирма,можеби друга фирма има други барања за преглед.Имам слушано дека во некои фирми го испитуваат центарот за рамнотежа(се ставало вода во ушите )