Можно е комшиите да ја истуриле расолницата од лани. Најсериозно, без зафрканција, од тоа како смрдиии, уфф.
Mi tekna so mozi da e. Taa nad nas so zivee dva meseci ja nemashe, mozno e da i e zasmrdena vodata gore i sea malce mirisa, turiv varikina i domestos pa so i da ima da go atopi nz, upm.
До пошта е тоа што сметките не стигаат на домашна адреса, за детална сметка отвори на мојот А1, преку контакт центар исто јави се или во салон, само ќе мора лично да појде личноста на чие име се води договорот, во спротивно нема да добиеш никакви информации.
Јас вадев пред неполн месец. Чекав 5-7 работни дена. Знам тие пред мене што чекаа требало да им го достават изводот на адреса и тоа не се случило. Така да, мислам е најдобро да одиш на шалтер. Тие што чекаат не ги слушај, знам некои ги враќаат и во нивната општина, не ти е битно тоа тебе
Zdravo dali nekoj go znae brojot na Conka bus sto idat na ednodnevno vo Grcija mene mi ostana na Stariot mobilen deka idev dvapati tamu I super e
Каде можам да дознаам информаци за на колку пари сум осигурена?Сите пари ми идат на сметка ама имам и бонуси во тие,па сакам да знам која е платата на која сопират пензиско и здравствено осигурување
Исплатни листи треба ви даваат од работа секој месец, таму има информации. Инаку и јас имам бонуси и не знам дали е вистина ова, но ми кажаа дека штом платата е на сметка, на цела сума си пријавен.
Дали има можност да зеам наочари, само со заштита од плава светлина за пред ПЦ. Носам за на далеку со диоптер, иам и на нив. Коа учев пред лаптоп ги носев истите, ама од подалеку
Здраво се работи за дете околу (15/18 ) години незнам точно ..Комшивче ми е.... Има церебрална парализа Би сакала да го израдувам за неговиот роденден но навистина не знам што да му земам .. би ве замолила за предлози.. фала ви и убав ден
И мене не ми е јасно ова, и јас исто имам бонуси. И јас имам слушнато дека штом платата е на сметка на цела сума си пријавен, ама и муабет дека си пријавен само на сумата што ти ја пишува во договорот што си го потпишала, а не заедно со бонусите
Мене директорот ми го кажа тоа. Не потпрашував повеќе, искрено не се заинересирав. Инаку барем кај мене во фирма бонусите ги ставаат како ставка за да бидат заштитени они како фирма. Пример не се задоволни од тебе, направиш некоја грешка, отказен рок и не знам нешто слично, па не се должни да ти ја исплатат цела плата туку само платата по договор. Затоа се тие бонуси кај нас.
Кај ги наоѓате фирма шо се нафаќа сето ова да го плати? Јас до сега што сум одела било крв од вена, ЕКГ, вид, слух притисок некое прашање и тоа е. Какво ТРГ на бели дробови прочитав погоре, какво ехо. Ништо. Сум сменила 3 фирми до сега имам 15 г. стаж.
Да, оди на Зелено Пазарче на тезгите за очила има еден млад дечко баш пред дуќанот за очила. Кај него ќе си земеш наочари, а фолија ќе ти стават во оптиката. Соработуваат. Евтино е.
Прашај низ книжарнициве, тие мислам имаат нешто. Само кажи им дека бараш нешто за личност со церебрална парализа. Можеш и нешто за слушање музика, безжичен звучник или друго. А можеш и доколку користи количка некој додаток, како масичка, држач за телефон, за чашка и друго.
Не ни даваат пд работа такви листи затоа прашав каде можам да добијав вакви информации.Инаку не значи ако ти доага на сметка цела плата дека си осигурана на цела плата.Постои плата по договор на која си осигурана и бонуси кои ги пуштаат како бонуси за да не си на цела плата зошто ќе треба да плаќаат повеќе пензиско и здраствено.