А бе не се заебавам едитирај си го постот стварно напиши си не е финансиски совет. Иначе ја би направил ти шо пракш паметно е тоа не кажав у негативна смисла или сарказам. Само за да се заштитиш оти кривично дело е а одкљјзнајш со кој имаш работа Татко ти паметен човек - пиво да го частиш Едит Ајахахахаха луд си хахахах
Kupi si stan slusaj me. So glavava ti garantiram. Nedviznosti i zlato samo dobivaat vrednost. Neso so si kupil pred 5 god za 1200 €/m2 sea mozes da go prodaes po 2000€/m2. Cenata na stanovite poise ripa nego na kamatnata stapka da orocis pari u banka.
А злато кај се купува? Па да, видов дека помалку рипа каматната стапка во банка.Затоа и пишав на форумов за мислења. Во ред, фала на совет.Прашав и погоре за злато каде се наоѓа да купам. Не сум многу запознает со продажба/купување на акции.Сакаш да кажеш, купуваш акција по цена од 23,900 денари и потоа таа ќе порасне за 5,000 денари.Тогаш ќе е 28,900 денари и ти си во ќар од 5,000 денари?
Ама златото после, кај се чува?Нема сигурно дома... Има некои заложни куќи или банка?Не знам, затоа и прашувам. Расте цената на златото ли?
Ама банката само ја користам за чување?Нема таа никаква допирна точка со моето злато? После си одам во златара и си го продавам по цената која што е на пазарот? Ако ме намириса некој дека имам злато, ќе ме рокне како оној пред Мавровка...
Да бе Си зимаш сеф. Ко у теретана шо имаш скафче. Таму шо чуваш е твоја работа. Нас целиот накит ни е у банка. Никој не ги чепка. Сеа кг злато ако е 3000€ А ти имаш плочка од 3кг земена за 9000€ И утреден ако дое кг 5000€ Продаваш за 15,000 15,000-9,000€ имаш 6000€ ќар И за стан така Сеа да, да купиш и опремиш стан у Ск бар, без 200-250,000€ не си. По 2000€/м2 е скоро сегде За 5 год отсеа имаше истражување ќе е 3000€ м2 Сеа ако земеш 100кв по 2000€ 200,000 и го опремиш со уше 50,000. 250,000€ утреден 100кв*3000 мебелот ќе се амортизира еве ќе падне на 25,000 опремата 325,000 325,000-250,000=75,000 ќар
Колку долго се чека термин за рендген преку матичен лекар (во Скопје)? Или ако некоја правела некаде во скоро време да ми даде инфо за местото.
Не сум од Скопје ама знам дека има дијагностички центар на 50 девизија, тоа ти е позади рамстор. Мислам дека 1000че е рендген на бели дробови. Изгуглај дијагностички центар скопје 50 девизија. Едит: на јордан мијалков поточно,незнам зошто мислев дека е позади. Рентген толовски се вика.
Дечко ми требаше да праи, 2 месеци му кажа неговата. Мајка ми праи кај Толовски задоволна е. Он у мегамед аеродорм
Не знам дали е ова соодветна тема за вакво прашање, ама ако е и некој има исто или слично искуство или е точно информирана личност за оваа ситуација нека ми одг. Се спремам за патување и си го разлистувам пасошов и сега вака ова ме загрижува на сликата на пасош сум со драстично поголема килажа и подруга физиономија на лице од сегашниве килажа и физиономија, апла се приметува. Можно ли е да ме проверуваат подолго или вратат на пат преку океанине ( на визата сум со сегашниот изглед)? Прашањето ми е дали побитна им е сликата од визата, со оглед на тоа дека не треба да е постара од 6 мес. или од пасошот гледаат? Во блиско соседство не ми направиле проблем досега за ова, ама кај другине не знам како иде, построги се или не се...
Dali moze da se nosat parfemi od amerika do tuka u kufer ne znam kako ide toa negde citav do 100ml moze
Nemas problem go titkaat i izleguvas na programa kaj niv samo da ne e ostetrna plastikata so cipot i vizata da si e okej
Дали имате информација вечер во Струмица на Exit од колку часот почнува Сенида? Цел интернет го пребарав не можам да најдам со саат, само кој настапуваат.