@Realist1 Станот има и трошоци месечни и годишни. Данок на имот е годишен трошок. Кога не е издаден имаш месечни трошоци- струја мин.400 ден+ сметка за вода- ѓубретарина+заедничко одржување на зграда-управител. Сите трошоци вкупно од прилика 20000 годишно за стан од 70 м2..
Ок си е визата. Пасошот исто така, го поминуваат редовно во соседствово и блиска околина. За другиве, подалечниве, се мислев да не преречат за сликата Ако само гледаат на нивниот програм, тогаш супер, ќе си поминам без проблеми. Џабе само се стресирам непотребно
Дали може некој кој користел Moneygram или WesternUnion за праќање пари од Германија во Македонија да ми објасни како оди процесот (online праќање пари) и како е најбезболно со провизија да ми пише. Благодарам однапред.
Ортопед посети, и има низ интернет вежби ама не сум доктор, најдобро да те погледне таков некој и пешачи шо е можно повеќе..
Moneygram помалку провизија. Мм ми праќаше преку Moneygram од Германија. Одиш таму и даваш колку сакаш да пратиш, ти дават лист со код/број и го праќаш на тој/таа што ќе праќаш. Потоа одат од Moneygram си ги подигаат парите со лична карта и го покажуваат кодот/бројот.
Дали некој има печатено маици на штандот што се наоѓа во Веро-Џамбо, дали е квалитетен принтот, да не се одлепи после две, три перења?
Ме интересира нешто. Дали ако сечеш дрва од твојот двор да речиме стебло и гранки и ги оставиш до контејнери правиш прекршок?