Давајте предлог кројач (небитно локација) само да се нафаќа за прекројување. Од лично искуство, да знам да не лутам лево-десно.
Имаш стар кројач во Чаршија.Капан ан, од страна на кафанчињата.Искусен човек кој си ја знае работата.
Има, во склоп на фабриката, кога одиш накај автобуската од центарот, пред Тамаро што се наоѓа пред КАМ вилиџ. Работно време пишува дека е од 9-15 часот (мислам така беше), ама кога работи, кога не работи, зависи.
Vaka sea, imam edna maka i mi e sram so ce ja pisham, a celo vreme se grizham kolku tolku okolu higiena. Na tavanot vo kujna mi izleguvaat edni ko beli crvcina, znaci sto pati gi turnav i pak izleguvaat preku nojc od so mozi da bidat ?
Да не имаш некој глушец или некое животинче умрено на таван? Овие ми личат на тие како ларви, лешови што јадат.
Не, нема такво правило. Можеш да влезеш кога сакаш. Јас со туристичка виза на 10 години првпат влегов во САД 5 - 6 години откако ја добив визата.
@Stark види убаво по кујната да не имаш некое јадење,зачин,брашно заборавени стари..ми се има десено вакви црвчиња да испаѓаат од расипана храна
Поминала една и снела јајценца, најчесто во нешто пакувано или некоја кесичка, исто така може да се размножат и во кантата за ѓубре и сега искачаат. Најверојатно е некаде во самата кујна, гледај да ги извадиш сите работи и да ги премиеш и да ја пребришеш кујната би требало да исчезнат.
Што ставате после бричење на брада за да не ви се иритира кожата? Ми треба поклон за машко, занам дека има таков проблем после бричење и мислев нешто од дм да му земам.
Здраво, се преселив во друга држава и размислувам за промена на кариера. Да студирам за забен техничар е само 2 години, сакав да прашам дали за да станеш забен техничар е неопходно да биде креативен или се тоа се учи во текот на студиите?
Haiii znaete li kako se dvizat cenite na crveni ruzi na cveten pazar, zelen pazar i sl? Sakam da napravam buket od 55 ruzi za poklon a da ne me kosta kolku bubreg
Ми треба помош. Ги кренавме дома теписите и по некое време почна да ми мириса на прашина во соба, пробав изметив, ништо, избришав со мапа, два три пати ништо, луфтирав еден сат, нема чаре?