Може да уплати у ќеш евра на шалтер, не и треба нејзина сметка. А преку банка кога праќаш у странство , високи се провизиите, зависи колку праќаш.
Кој/а гледа тв преку А1 да провери дали му/ѝ фалат канали. Во Скопје на некои корисници им ги нема некои од странските канали.
Не може,ако ги уплати готовинско,може само преку вестерн. За уплата во странство мора да се има трансакциска сметка-девизна. Како ќе ги уплати на физичко лице кое има девизна сметка ќеш пари? По кој налог?
@pamelche еве ти за Нлб,можеш да пребараш и да видиш во другите банки колку е провизијата. Јас сум во оваа банка затоа ти дадов податок од тука.
Јагода имаш две: ноќен клуб и кафич. Кафичот има плус мезе и десерти. Ноќниот клуб, према мене, е дупка and it's rly a choice to go there. Голд Фелиција е uhm ... не ноќен клуб ама работи до касно, има кабаре, концерти и е генерално интересно местенце. Кажи ми, какви интереси имаш? Какви места сакаш? Па ќе можам да ти кажам поконкретно. Слободно и пиши ми ЛП ако така ти е полесно.
Јагода ни кафичот ни ноќниот клуб не е по мој вкус, јас би ти препорачала porta jazz, везилка да се почувствуваш како тинејџер, камарите доколку си за во по рок фазон де. Gold felicia зависи до вкус али па зошто да не одиш да видиш кабаре, често за викенд има концерти
Ќе го додам и Бурбон на листава и Радост во последно прета како на времето иако се осеќам како да помина нивното.
Zeni rab ama sig moze i za mazi @Gosh aoo mislis na stariot snajder, iam cueno deka pocinal. Nz koj raboti sea
Покрај Порта Џез, Камарите обавезно за навечер. Бар Чаршија исто не е лошо (ако си тој тип накај чаршијата да влезеш). Бела куќа исто ти препорачувам, има убава атмосфера. Според мене на шанк тука е подобро, ако си на поминување. Хотел Театар ти е фино место за преку ден, убаво и мирно дворче, баш на раат да испиеш кафе.