Зависи колкав е станот, мене зимно време со инвертер клима кога се греам ми доаѓа плус 1500 денари за струја.. Ама дека за викенд и преку ден не сум тука, иначе поскапо ќе биде.
Ние во куќа сме и на двете места со клими, епа сега нормално дека ќе е малку поскапо зимно време кога се грееш, а парно плаќаат и летно време, а немаат ни зимно време, вака кога сакам цаакк. Ама знам дека тебе сметката не те интересира. А 1500+ греење со клима и не е скапо.
Ами ќе бидеме околу 2 3 недели може во Ск. Незнам ни дали ќе ми бараат пари за сметка за струја Ама не ми е проблем, ќе си платиме. Туку ти чим си од Ск, ќе може ли лп? За да те прашам за становите
Ама каква клима, парното, во новите станови поготово загрева до 28 степени, јас сум била цело зимо со отворен прозор дури и сум намалувала парно.
Да, ама глеаш шо викаат, дека навечер го исклучувале парното и ако имало сонце надвор исто го исклучувале. Јас сакам нонстоп да се греам, а не да се криеме под јоргани. Посебно навечер, оти ние и така до доцна седеме. Деца имам, не сакам да ми измрзнат.
@Adidas888, барај стан исклучиво на Booking, немој Airbnb, и не се секирај, навечер нема парно али топло е. Особено у бетонскиве згради шо ги градат денес... Глеј у Аеродром стан, у новите згради има пуно издаваат, предел кај Скопјанка. Едит : сегде имаат и клима, моеш да си пуштиш.
@Adidas888 najdi so inverter najbolje. Prasajte ili sam ke kaze sigurno. I prasajte dali ima klima ili gradsko. Kaj nas sabajle ko da beshe mlako parnoto. Preku den e toplo, ja u 8 koga iskacam mi e preeladno, vo 12-3 e zesko, pogotovo na sonce. Ako pustat sega parno nema da se dise. Ili barajte stan na jugoistok.
Ако е надвор потопла температура го гасат, нема врска сонцето. Денес почнува грејна сезона, а надвор е преку 20 степени па го гасат. Навечер исто ама тоа не значи дека внатре ќе биде 20 степени. А и скоро сите имаат клими, ако ви е толку ладно може плус клима да вклучите. Во старите згради е полоша изолација и може да е поладно. Новите згради внатре е пекол, за по кратки ракави.
Фала ви дечки. Битно ми е станот да биде или во Центар или Кисела Вода. И обавезно ќе гледам да е со клима, не сакам да се зафркнам со парното. @Gosh @Feminka22 Дали знаете како е ситуацијата со становите за краток престој? Ваљда и за нив не бараат пари унапред да им дадеш. Мислам за резервација или нешто. Знам оти има преваранти па затоа сакам на лице место да ми го дадат клучот и да им даам пари. Нормално нели, откако ќе влезам во станот. Ваљда не бараат и они договори на нотар?
Ако надвор е топло, внатре е поладно на есен и на пролет. Навечер е потопло внатре отколку преку ден.
Ти пишува на Booking како сакаат да се плати. Имаш и оценки и од гости, не е така лесно за превара. Според мене, најарно преку сметка однапред, па и да има некој проблем Booking да има увид и полесно да ти се вратат парите.
Физичко лице, и не се плаши нема да те изедат... Резервирај таму ако ти одговара со цени, до сеа немало проблеми... Полошо ќе поминеш преку ојлевци, дојлевци, курци палци...
На букинг и аирбнб зависи има и само со резервација, а за некои мора да платиш. Има и агенции по Скопје на огласи да ги најдеш. Има и фб страни. Другарка што беше сега, бараше сама по огласи, тој им бараше депозит 1 кирија ама им го даде по цена за долг престој + сметки, седеа 1 месец. Тие за краток престој се поскапи.
Ааа остај тоа нема да ме изедат Одамна не сум била мк, заборавив какви апаши има и какви се луѓето. Да зеам да се спремам со ножеви, со боксирачи. И ташните ќе мора дома да си ги остаам . Не сакам некое ромче од бит пазар да ми ги крене.