So pari e godisna u JSP za site gradski? Imaat cenovnik, znam ama imaat milion raboti napisano ne sfakam. Da ne plakal nekoj?
Колку пари зема плочкар од квадрат? Треба да се извадат старите, или ако може да се лепи плочка врз плочка, и да се стави изолација.
Зависи во кој град и скоро секој месец покачуваат. Може и плочка врз плочка, ама јас би ги извадила старите плочи.
Ама не знам дали се нормални цениве. Другарка прашувале за 2-3 квадрати плочки да им залепи, им побарал 5-6 илјади работна рака. Нели е тоа многу?
Е да, тешко се наоѓа мајстор, и многу е поскапено. Нас пред 3-4 години во помал град 7-8 евра квадрат и тоа дека комшија ни даде попуст, Скопје над 10 евра квадрат мислам дека беше тогаш. Не знам сега баш точно колку е.
Е да, не е тешко, ама кој има време, маж ми на долниот спрат сам ги лепеше, а не е плочкар, за горниот спрат да не губи време викнавме мајстор.
Ние реновиравме пред 1 година во помал град стан 90м2 одвај мајстори најдовме , бидејќи од корен се менувавме струја вода врати рушевме /ѕидови кошулици, гип картони абриб и сл се ставаше во две соби, мече родивме... за плочкар првиот што го најдовме мислам дека цената им зависи од големата на плочката мислам 15е ни зема најдобро е некој што сега брзо реновирал да ти даде број или по фб или реклама пазар3 да видиш сигурно има пишано некој и да мислам дека може плочка врз плочка
Здраво, сакав да прашам дали некој има завршено или моментално е на некоја од академиите што ги нуди Brainster? Ме интересира колку навистина знаење се добива, дали е сериозна академијата или е колку ради реда? Разговарав со вработени во Brainster но сакам да слушнам различни искуства. Дали по завршувањето на академијата сертификатот има вредност? Некој да му предложиле работа од Brainster во некоја од нивните партнер фирми? Споделете искуства ❤️
Имам завршено меѓу првите академии кога се појавија и работам според тоа што го завршив. Не се замараат многу колку што се рекламираат дека ти наоѓаат работа, повеќето фирми веќе се окупирани од одредени професии што ги нуди бреинстер за студирање. Преголем е пазарот на тоа што бреинстер го нуди затоа види што поточно сакаш да учиш. Имаш и поефтини варијанти на учење да не го плаќаш толку скапо, но ако ти е желба запиши секако. Било која фирма ќе гледа според тоа што го знаеш да го работиш не според тоа што учиш, но има и разлика кога ќе кажеш на интервју дека имаш академија без разлика дали е семос, бреинстер или линкедин курсеви.
Внимавајте на овој модел на патики , купени во Спорт М имале фабричка мана ми кажаа од кога се вратив да ги рекламирам и секако не ми беше прифатена рекламацијата а сумата 5500