Да има работи што и со средно имаат потреба, познавам многу во мојот град каде и си средно конкретно во подрачната единица на мин.земјоделие работат со средно а ти кажуваат и во министерството има со средно што работат
Јас дојдов само да ти кажам да си го носиш татко ти кај сака, во живот не ни мереле колку милиметри се шарите.. А рачунај ние во Берово секоја зима имаме снег.. Скоро сигурна сум дека освен ако не ти се со години гумите, имаш 4мм.. А и ланците не се бог знае колку скапи... Законот под „зимска опрема“ го подразбира следното: – За моторните возила со најголема дозволена маса до 3,5t задолжителна опрема се зимски гуми на сите тркала со минимална длабочина на шарата од 4mm, а ако имаат летни гуми со 4mm длабочина на шарата, обврзани се да поседуваат синџири за снег кои одговараат на големината на погонските тркала. – За моторните возила со погон на сите тркала (4×4), пак, се зимски гуми на сите тркала со минимална длабочина на шарата од 6mm или летни пневматици со минимална длабочина од 4mm доколку возилото поседува синџири за снег најмалку за задната осовина во случај кога има постојан погон на сите тркала, или синџири за снег најмалку за погонските тркала кога возилото има преклопив погон.
Ќе одиме утре сепак до Неготино, ама ги сменив гумите зимски ми се сепак и опрема имам в гепек. Сепак фала ти премногу!
Киндер кардс имам купено од Тинекс, само помало пакување. Сигурно и во други маркети ги има. Струпвафлс може да се најдат од други производители низ поголемите маркети (во веро сигурно).
- државјаните на Република Македонија вработени во странство, ако за тоа време не се задолжително осигурени кај странски носител на осигурувањето može nekoj da mi objasni sledi ili Ne penzija?