ве молам да ми потврдите дали сум разбрал точно: ако сум невработен и сакам да се осигурам како невработено лице, дали ќе бидам целосно на товар на ФЗО или ќе учествувам со 50%, се одлучува според остварени приходи за цела (претходна) даночна година, така? ако имам остварено годишни приходи над 345.654,00 денари за 2023, за да се осигурам како невработено лице ќе треба да учествувам со 50% од просечни придонеси (2.160,00 денари), така?
Во аџико Онаа што е кај градежен факултет, поточно спроти камот што е пред силбо, надолу по скали има една фотокопирница која печати топ и формати и хартии и се
Која висина ти треба ? Какви се во Базаро, дали се густи во гранките ? Во Џамбо не ми се допаднаа, многу беа ретки.
Зависи која, повеќе има Ние последната ја земавме, густа, убава и светкава Магацинот на ЕЛС во Дајмонд каде е? И смеам ли да си земам пратка сама? Нема да сум дома деновиве, кој ќе ги брка после
Телефон: 076 234 921 Адреса: ул. „50-та Девизија“ бр.26, 1000 Скопје Јави се или пиши им, договорете се да ти ја чуваат, дека сама сакаш да ја подигнеш. Многу пати така сама сум подигала пратки, може секако.
Дали правите мафини во силиконски калап, некој вика било отровно да се прави во силиконски некој па не... Имам и не силиконски калап ама па само ми се лепат и веќе го баталив, мислам силиконскиот калап нема да ги лепи.... Споделете искуство, да не купувам само за џабе да ми стои, го бива ли силиконскиот?
Еве ја, само нашата е со светкави гранчиња. Последна светкава беше, освен ако немаат донесено во меѓувреме друга
Мафини, лепчиња, тортички, правам во силиконски калапи купени од ДМ, од Профисимо, топ се. Штетно или не, мислам дека е помало зло од калапине со нелеплива подлога. Се стремам од дома да исфрлам се' што е со таква нелеплива подлога, успеав, уште тавчето за палачинки ми остана.
Ве молам за инфо:правев операција, од матичен имам 14 дена боледување, и треба после да одам на конзилиум за продолжување. Доколку пр ми продолжат 21 ден, а јас би сакала да го прекинам пред тоа (вкупно 30 дена да бидам на боледување, за да не одам под исплата на фонд), би можела ли да го прекинам? Бидејќи баш тогаш би имале колективен и можам денови од одмор да искористам, место боледување. Како иде процедурата за прекинување?
Можеш да прекинеш кога сакш да, но фоколку си повеќе од 25 дена ( оние што одат од матичен) посекако ќе одиш преку фонд
Можеш да прекинеш кога сакаш. До 30 дена си под фирма со 90%исплата, над 30тиот ден се оди преку фонд со 70%исплата
Дали има некој купено апарати од Нептун од марката Беко? Имаат промоција на 5 апарати од асортиманот 5 тиот е гратис, дали вреди да се смени се во една куќа од таа марка?