КАМ маркети, во фрижидерите. Купував пред пред некој месец, но, верувам дека ги има и сега. Имаше мало и поголемо пакување, колку што се сеќавам.
Која Стопанска? АД Скопје или АД Битола? АД Битола е “пред пропаѓање” веќе некое време… и лани се ширеа муабети дека ќе пропадне. Неодамна исто така имаше информации дека Комерцијална Банка сакала да ја купи, ама во последен момент се повлекоа од зделката.
Скопската.. Така зборуваат сите, од каде им се муабетите не знам, еве сега видов, не работи електронско банкарство, не можам да се најавам ни на веб ни на апликација, дали е вистина, не знам.
Ова е изгледа поради тоа што имаше пречки/не функционираше електронското банкарство на банкава, па излегуваат гласини. Тие шо имаат пари таму, ќе им пропаднат. Ма да ако не се лажам, законски постои заштита, до определна сума се осигурани парите.
не би требало да е пропадната, цело време книжат профити во стотици милиони евра. ама кај нас се е можно инаку јас можам да се најавам на апликацијата.
Смешки. Пропаднала банката, ама НИКОЈ не знае, освен сите („така се збори“) за да нема паника. Заклучок: ИМА паника, извадете си ги парите, зашто ВЕЌЕ пропаднала, школски пример за self accomplishing prophecy..... А, банкиве кој од кој книжат повеќе профити и за време на сите кризи се сѐ побогати, наплаќаат за сѐ што можат.... Конкурентска стратегија? Злоба... Генерализиран страв, “светот пропаѓа“... Веројатно. *** Да потврдам, и јас се логирав сега. Немаше проблем.
Како може да пропадне банка шо има поише средства од обврски? М? Од 2022 добивката за 2023 е зголемена за 46,1%.
Каде можам да најдам свежи тестенини, порано имаше во веро и тортелини и таглиатели, оние по 2-3 мин што се варат у фрижидерите што стоеја али сега гледам нема
Ај јас пак: 14 дена од матичен ми се до денес 27.11-10.12. Комисијата ми продолжува од 12.12 до 10.01.25. Денот 11.12 каде побогу ми спаѓа?