15дена се од матичен затоа комисијата ти дава од 12.12 Иначе прекин на боледување можеш во секое време да направиш.
Порака на вибер ми дојде, или мејл, сум на некаква нивна листа... п.с. Проверував, ќе те излажев (ненамерно)... Сум читал на нивната ФБ страница. Поради комуникациски проблем, во моментов нашите услуги не се во целост достапни, но нашиот тим интензивно работи на воспоставување на потребните конекции. Очекуваме во најскоро време услугите повторно да бидат достапни за ваше непречено користење. Благодариме на разбирањето и трпението.
Здраво. Не знам дали е соодветна темава ама е активна па може некој знае. Бидејќи не работам периодов немам здравствено. А ми треба да зема упат за акни на ферма. Дали има начин да добијам здравствено иако немам работа? Треба да одам до социјално или како? Стварно немам искуство ниту па знам како одат работиве
Да, ќе одиш во социјално ќе се пријавиш како невработено лице. Ти треба копија од лична карта, извод и таму ти даваат 2-3 формулари да ги потполниш и од наредниот ден ќе имаш здравствено.
да, вака оди процедурата, ама само да знаеш дека во зависност од тоа колку си заработиле претходната година, веројатно ќе треба да си доплаќаш за здравствено осигурување (читни овде). види цени, можеби ќе ти се фати поефтино да одиш приватно, особено ако треба еднаш да одиш.
Кај има добар крем од ф'стак, а да не е Леска зошто не секогаш имат ф'стак варијанти? Пишав на pistachio world иако е со додатоци покрај јатките, али биле распродаени. Барам шо "почисти" ф'стак варијанти.
Ова е без палмино масло, без шеќер (со стевиа), без глутен, веган, 25% содржина на ф'стак. https://naturalife.mk/product/ф-стак-крем-380гр/ Спојлер: Состав Од изборот што го има кај нас, кремчево што го има во Тинекс (го нема секогаш за жал, брзо се троши) е солидно. 20% содржина на ф'стак, без палмино масло. Спојлер И од ДМ има едно со 20% содржина на ф'стак, ама го немам моментално, не знам што друго содржи. Pistachio world мислам дека е бел еурокрем со додадена боја или можда некаков екстракт. Има некој nutty шмек на прво пробување, ама везе нема со ф'стак крем. И структурата не му е таа што ја покажуваат на инстаграм страната. Има структура на бел еурокрем. Едит: башка, нема состав и рок на траење на пакувањето. Буквално обична тегла и лепенка на капачето pistachio world. Толку.
Се со стевиа ми е off limits, ко гасовит балон се прам. А од та фирма се шо сум пробала ми било вкусно. Штета. Ќе видам овој од Тинекс ако го најдам. Иако и тој не ми е по "мерка". Им пишав на Леска случајно да не имат нешто пошто тие ми се по мерка најмногу. Овие другите имат ... премногу работи внатре. И други јаткасти кремој/путери ги сакам само јатката и сол евентуално. Или нешто пофенси со плус кранч и мед.
Жалам. Секогаш има опција да си направиш сама Во поснабдените семкари може да се најде лупен ф'стак (се разбира по астрономски цени).
Немам доволно силен блендер инаку би. Ништо ќе висам на Леска и ќе се надевам дека ќе имат ако не сега бар за брзо нешто.
Фала, им пишав, ќе прашам. едит. знам дека имаше уште еден профил на инста со многу добри ф'стак варијанти, ама треба да разбарам по пораки каде ми пратија линкот за да можам да им пишам, ако ги најдам ќе апдејтирам.
Е, ова го видов исто пред некој ден. Целото пакетче е 1990 денари, ама можеш да прашаш дали може само путерот. Па после можеш да си го "разредиш" како ти одговара. Спојлер
Хм не ми текна дека здрава станица можи да имат. Ама копав по пораки кај една другарка исто опседната со ф'стак варијанти и им пишав и на Nana's (nanas_taste). Гледам имат и други интересни кремој.