Сега ќе ме утепаат реклами за ф'стак Во коментари прочитав дека 220г путер од ф'стак (без додатоци) е 450 денари, бесплатна достава за Скопје, а за други градови 150 денари е доставата. Спојлер
Фала, и нив ќе им слајднам. Никогаш не ми е доволно ф'стак така да нема штета. Мислам и општо сакам путери и кремој од јатки шо почисти, не само ф'стак, ама ф'стак најтежок ми е за набавување.
Е па , мојава адреналиснски зависник на 9 години и Стар Флаер, оние чадорчињата рингишпил што одат високо, змејот, оние лебеди и слично високо што се, ама тие се стотка. А уште едно ни остана, ама уште се мислиме, што лета од еден до друг крај. Тоа којзнае и колку чини
Јас давам, и доста позитивна реакција досега имало, во тие години и они и ние сме биле во различни филмови, главен проблем секад биле пари за релизација, башка неможеш сигурно облека на некој што не го знаеш да му купиш, многу па и не сакаат чоколади, не биле мали деца
Не знам искрено прв пат слушам дека пари давал некој за именден. Мислам не дека е забрането туку ете повеќето даваме вино или бомбоњера. Е сеа за дете од 15 години искрено јас би дала или чоколадо големо или Фереро, Рафаело некој такви благи.
На мм пари му даваа за именден (и плус некое вино), кој може да му погоди нешто, плус дечкото е син на колега, сигурно не го знае доволно за да знае што да му купи. Друго е внук од брат/сестра, може и да ги праша што сакаат или па за рака и ќе си одберат што сакаат.
Добри ли се оние купечки вафли по супермаркетиве што ги има, дали уопште личат на вкус со оние тазе што ги прават?
Пишувам овде бидејќи на страната на банката ништо конкретно не можам да најдам за ова, дали штедна книшка може да се откаже, орочив пари на 3 години, од прилика колку исплаќаат после 3 години? Или зависи од сумата? Мислам дека не вреди, сакам после 3 г да ја откажам штедната книшка и уште ова бидејќи ич не сум упатена, Дали евра може на обична картичка каде што се чуваат и ден или ќе морам друга да вадам за евра ? Секако дека ќе прашам и во банка од понеделник...
Исплатата зависи од каматната стапка по која си орочила. Ако знаеш по која стапка си орочила најди калкулатор (повеќето од банките имаат на нивните веб страни) и пресметај. На картичка (платежна смета) ставаш денари, а плаќаш во било која валута, задолжувањето секако на крај ќе ти биде конвертирано во денари.