Изгубив трансакциска, пријавив и ми ја блокираа. Како оди постапката за вадење на нова? Што дукументи ми требаат?
Веројатно си ја изгубила дебитната картичка, трансакциската сметка си постои уште. Штом си пријавила дека е изгубена и ти ја блокирале, по автоматизам би требало да ти изработат нова. За неколку дена до една недела се обично готови. Јави се каде што пријави и прашај. Секако ќе мораш да одиш на шалтер да ја подигнеш.
Знае ли некој како да се исчистат убаво плочките долни во туш кабина под вратите, тешко се вадат дамки??
До колку ти е буџетот? Јас би купила, под услов да сака накит, некое златно ланче или поскапи обетки. И плус некое чоколадо, цвеќе, али сè тоа убаво запакувано. Нешто вредно што ќе и остане и што ќе се сеќава на тебе. Друг предлог, можеш да разгледаш по оние продавниците кои прават интересни поклончиња. И на инстаграм знам има многу страници кои изработуваат поклони, убаво запакувани по желба.
Златно ланче на колешка? Не и е девојка па да и дава златно ланче. Тоа е веќе луксузен подарок. Јас мојот што и го предложив е таман.
Кажа блиска и е. Тргам јас од себе, за луѓето што ми се мили, пари за поклон не штедам. Кеиф ми е на некој да му го направам денот со убав поклон, посебно ако личноста ми е драга. Ако се имаат пари, зашо да не. И онака се трошат. Но секој со своето.
Колку и да и е блиска, сепак тоа е многу. Тоа значи дека на роднините треба кола да им купи ако се имаат пари. Некогаш и поефтините работи можат да те направат подеднакво среќен како луксузните.
Мене некој да ми донесе на подарок златно ланче-ќе повратам. До душа, ќе го однесам да го продадам, за пари.
Ме буни предноста на раскрсница, а треба за брзо да полагам. Значи кога сум на споредна, и сакам на лево да свртам, и на тие од карши зелено им се уклучува исто, возилата што одат право ги пропуштам, тоа знам, но тие шо вртат лево ко мене, само со првото се разминувам?