Претпоставувам дека не си од Скопје, бидејќи во Скопје повеќето раскрсници се вакви. Со тие од спротивната страна што исто така вртат, се разминуваш, а тие што одат право, мора да ги пропуштиш. Доколку семафорите не работат, пратиш знаци и почитуваш предност на тој што вози од десно на раскрсницата.
60мл во стаклена чашка (не прашав за ова зошто ама ми нагласија дека така треба). Јас користам за ракија чашка за да не мерам на секое. Оти ми е гнасен некогаш му турам ампула матичен млеч внатре ама во последно се трудам како шотче да го пијам чист. Јас имам од Forever и на паковањето пиши еднаш по 60мл. Јас го пијам на утро пред појадок.
Мислам дека те разбрав за каков случај прашуваш. На пример, кај железничка има таква раскрница како што ја опиша, од кај неоком кога вртиш према аеродром по КЈ Питу или на истата раскрница, ако на пример од страната на црквата вртиш према железничка накај центар. И од двете страни истовремено се пушта зелено. Сликовито, да речеме дека ти си жолтата на сликава и вртиш лево (твое лево) а истовремено за тие црвените спроти е зелен семафор. Ако од спорти НЕМА некој што оди право, тогаш поминуваш без да чекаш (со "црвените" што вртат нивно лево ќе се разминеш, а со "црвените" што вртат нивно десно не си пречите пошто булеварот има три ленти, ти ќе влезеш во најлевата а тој што врти негово десно ќе влезе во најдесната лента на КЈ Питу во конкретниов случај). Е сега, ако отспроти ти идат и за нивно лево (према железничка), ама има и такви што одат за право према неоком (пошто две ленти може да имаш и за право и за лево истовремено), тогаш ги чекаш само колите што одат право да поминат (додека ги чекаш тие за право, другиве што се за нивно лево ќе може да поминат, само не им одиш многу напред на раскрсницата (некаде би стоела кај сината точка на сликата подолу). Тие што одат према нивно лево не ти сметаат освен ако ти не одиш право, ама во тој случај тие би чекале.
Кои денови од неделата се најефтини картите на WizzAir? Од вчера до денес цената на летот што го гледав се зголеми 3 пати Летот е за 31ви. Дали да очекувам дека би се симнале цените или само би се покачиле?
Поблиску до денот на лет се покачуваат. Во глобала најевтини се негде 4-6 недели пред лет. Ако се паѓа летот за викенд или во период на празници стандард се поскапи.
22, 21, 4, 15. Но ако ти дојде, можеш и 24, таа ќе те остави една станица пред, не е којзнае колкава дистанца за пешачење.