Дали го користел некој суплементов? Или да препорачате некој сличен за смирување на симптоми на пмс и овулација? Обично не зимам вакви работи ама сакам да пробам.
Имате порачано од страната на Амбар последниве 2-3 месеци? Ако да, дали чекавте многу време за достава? Сакам да си порачам некои работи ама последниот пат чекав месец дена за достава, а пак мои блиски не ни ги дочекаа нарачките и ги откажаа...
Зависи од можностите. Јас на пример кога одам на детски роденден подарокот ми излегува минимум 2000 денари. За поблиски повеќе. Имаш опција да прашаш дали им треба нешто, ако не предлог од мене што најчесто подарувам: убави патики (секогаш купувам поголемо бројче за да си ги планираат ) или злато, макар и златен привезок.
Јас ги прашувам родителите што им треба или отприлика според развојот на детето имам купувано проодувалка (може да се направи и масичка, со додатоци за фина моторика), дрвена играчка за сортирање, подлога за играње, сензорна маса. Има убави дрвени и едукативни играчки во Тополино, книжарата Три, лококроко. Ептен погоден поклон ми е и мал точак (или баланс точак), ама не би се искористил сигурно до 2-3 години. Исто така и персонализирана книга, ама и тоа мислам дека поинтересно ќе им биде кога ќе почнат да разбираат и читаат приказни.
Јас прашувам дали има нешто конкретно што им треба, ако нема, барем да ме насочат играчки или алишта. За прв роденден кајшто сум старосватица, буџетот би ми бил 3-5000 илјади денари. Ако се алишта, за на пролет секако ќе им требаат комплетно нови, може на пример пролетна јакничка и чизмички за на дожд. Комплет фустанче со хулахопки и кондурчиња или тренерчиња и патичиња. Играчка би зела некоја убава дрвена, пример масичка со активности е супер за таа возраст. Спојлер
Ве молам ми треба консултација... Вака сега си купивме дома машина за садови не вградлива туку самостојна што се става најчесто одозгора на кујна.Оваа машина има место за 6 комплети.Па сметам дека е доволно со оглед на тоа што не направивме кујнски план кога се сместувавме во станот. Прашањето ми е,поточно неколку прашања не ми се јасни. 1.Дали може да се користи само капсули за миење на садовите? 2.Дали солта е задолжителна и за што служи воопшто солта? Фала ви многу!
Таблети на секое миење,а сјај и сол по потреба.Го полниш тоа за сол првиот пат полно може и кгр.сол ќе собере, исто полниш и сјај во делот наменет за сјај.Како ќе се троши така ќе дополнуваш ,сјај можеби почесто,а солта не се троши брзо.Има сијалички ќе ти покаже кога и што треба да ставиш.
Ми ѕвонеа од земи пари.мк и кренав ми спуштија , после јас ин ѕбонев и го добив контакт центарот на земи пари, никогаш не сум зимала кредит и слично, зашто ми се јавуваат?
Можно е да имаш блиски пријатели кои земале кредит и фирмата им побарала броеви од блиски пријатели кои ќе ги препорачаат за да земат кредит. На друго не ми текнува, ама поверојатно е да е ова.
А паметно ли е да се јавам да прашам од каде им е мојот број? Се плаќа ли нешто пошто сум на сметка, веќе ништо не ми е верно....