По матичен број ќе те најдат..не мора да менува. А за мачење тоа не е мачење тоа е должност и нивна обврска бе.
Ама ај овие нашиве ќе те најдат по матичен (тука сеуште ставам знак прашалник, зашто пак знаат да си бараат копија од ова, копија од она а кога можат тоа по службена должност да го проверат. На пример за ЕЗК во ФЗОМ, пополнував пријава уште кога се омажив, со ново презиме и после година и нешто они ми ја направиле конечно езк, ама по шетање на релација фзом-амбуланти, конечно си ја најдов езк и погодете-со моминско презиме , тоа дека нели по службена должност де. И после ајде пак одново пополнувај и копија од венчаница и се, за да ми речат дека езк ќе ми биде готова за два месеци ) Но за во странство ќе ти треба некој (преведен) писмен доказ. Кај го измислија ова со промена на презиме, само ни го комплицираат животот, полесно им е на мажите, не се замараат со вадење нови документи после брак.
Точно е тоа дека при промена на презиме за во странство е потребен писмен доказ преведен на англиски јазик.
Поголема глупост у живот не сум чула. Не не се фаќа така беснило,треба да биде каснато од некое животно,а животното да е заразено и на тој начин да префати. Знам јас машко куче има периоди кога му се за парење дури насилни се,ама тоа не е решение. Ваш избор,али ја не би парела толку мало.1 година чим има ,7 човечки се тоа.Машките се парат на 7 години??Ама сепак ваш избор.
Дали некој знае дали е потребна минимална важност на пасош (пред истекување) за патување во Русија? За некои земји треба, за некои не. За тие што треба понекогаш е 6 месеци, некогаш 3, некогаш 2. На официјалната страна на Руската амбасада баш тој документ не го отвара. Во еден друг документ пак, во документите за патување стои само пасош, копија и покана. Ако некој знае, многу ќе ми помогне
BBC 1 дали може кај нас да се гледа онлајн, изгледа не а? Сакам да гледам The Voice од седум ипол, ама не можам да најдам стрим да гледам онлајн.
https://www.facebook.com/pages/Sakam-Mo ... 5858908717 -овие имае бутик у гтц на први кат мисам дека рекоа,ама не ме држете за збор.. е сега кој бутик е, како се вика бутикот?? Ако не ги знаете како сакам мода- Снежана Драгшич се вика, шивачка е, само неможам да откријам бутикот како се вика,знае некоја??
Оф Статива Кренав паники јас по дома Сум се збркала нешто, а пак се чудам зашо ништо никаде нема Трагедија сум.. Како и да е, фала на одговор да не грицкам нокти џабе
прашај кајшо печатат слики обично може-окоу 100 денари беше мисам ама за во скопје незнам може е и поскапо
Не знам точно али би требало околу април (можеби и порано ). Се сеќавам дека лани за 1ви мај веќе се продаваа до 21ч.