Дали можеби знае некој колку од прилика изнесува платата на еден новинар на ТВ што работи пр. Во Сител, Канал 5...?
Анхоч дефинитивно. Не знам број, ама пиши им на фб враќаат Мизерни се платите во новинарството. Секаде е различно и зависи за што и како и искуството нормално, но минималец или нешто малку над
Да може, до ЈО, има адреси на страната https://jorm.gov.mk/postapka-za-prijavuvane-krivichno-delo/ Најсигурно ти е со писмо. И со електронска пошта може ама тука има трага IP адреси и сл.
Може ама и тие после ја проследуваат до ЈО, а можеби и не, кој ги знае веќе. Вака е најсигурно директно на право место.
Нов телефон и сакам на мБанка апликацијата на Комерцијална банка да активирам токен. Ми стига пинот на телефон по СМС ама на интернет банканата на браузер ми бара и ПУК ? Каде да го најдам него !„?!?!?!?!
Дали знаете некој што продава козја сурутка, домашна? Ама од проверен човек, битно ми е да е домашна.
Ќе има ли денес протест пак? Ниедна од "серкиве" и ниеден од "сериве" не става на стори, само вчера беа гласни.
Од akcija24 по кое карго праќаат? Ме интерсира конкретно дали до адреса прават достава оти имам искуство и со нарачки каде јас требаше да одам да си земам оти со нивни превоз носеле и не ни влегуваа во град...
Имаше еден културен дечко на форумов, правник по граѓанско право, ми се чини, можеби тој ќе те упати првично @Forca.
Било која од Габор Мате за ако сака психологија околу деца. Инаку има преубав избор во Литература цел дел за модерна психологија
Скот Пек: Патот по кој поретко се оди или Габриеле: Речта на ѕвездите до човекот - микрокосмосот, и до неговата душа