Да може, до ЈО, има адреси на страната https://jorm.gov.mk/postapka-za-prijavuvane-krivichno-delo/ Најсигурно ти е со писмо. И со електронска пошта може ама тука има трага IP адреси и сл.
Може ама и тие после ја проследуваат до ЈО, а можеби и не, кој ги знае веќе. Вака е најсигурно директно на право место.
Нов телефон и сакам на мБанка апликацијата на Комерцијална банка да активирам токен. Ми стига пинот на телефон по СМС ама на интернет банканата на браузер ми бара и ПУК ? Каде да го најдам него !„?!?!?!?!
Дали знаете некој што продава козја сурутка, домашна? Ама од проверен човек, битно ми е да е домашна.
Ќе има ли денес протест пак? Ниедна од "серкиве" и ниеден од "сериве" не става на стори, само вчера беа гласни.
Од akcija24 по кое карго праќаат? Ме интерсира конкретно дали до адреса прават достава оти имам искуство и со нарачки каде јас требаше да одам да си земам оти со нивни превоз носеле и не ни влегуваа во град...
Имаше еден културен дечко на форумов, правник по граѓанско право, ми се чини, можеби тој ќе те упати првично @Forca.
Било која од Габор Мате за ако сака психологија околу деца. Инаку има преубав избор во Литература цел дел за модерна психологија
Скот Пек: Патот по кој поретко се оди или Габриеле: Речта на ѕвездите до човекот - микрокосмосот, и до неговата душа