Google photos i goole drive... 10600 мама ни еба ЕВН Провери kwh (веројатно така се викаа )да не ти е натпишано мене лани јануари и февруари ми натпишаа и то убо негде крај на март ние ги потрошивме тие kw што беа пишани во февруари.
Досега користам само гугл драјв и не ми е доволен просторот (секогаш ми јавува да платам за уште простор). Па зедов едно ултра поголемо усб, и таму веќе почнав да складирам. За некои работи ќе направам дополнителна копија. Всушност, дури одделувам гледам колку брзо застаруваат некои информации од пред година-две да речам (кој и не е некој долг период), па да притреба нешто не може баш да се надогради. Но, тоа е друг муабет...
Дали знаете некоја алтернатива на Etsy, каде ќе отворам свој shop/профил и ќе продавам дигитални производи? Нека ми пише некој кој можеби работи од мкд (не станува збор за фриленс страни како Fiverr/Upwork, веќе работам таму). Etsy ми е идеално, но вукојебинава не е на листата на држави од каде може да се отвори продавница.
За стан во кој два пати имам преспиено во Јануари и пуштено клима од 18:00 до сабајле до 7, и уште 4-5 пати имам дојдено после работа да се пресоблечам, што значи не сум готвела, не сум пуштала машина да пере и да суши, ништо ништо, ми дојде сметка дупло повисока од колку што ми доаѓа регуларно во зима кога имам пуштено клима од 18:00 до 7 сабајле пон-пет и 24/7 во сабота и недела, и готвам, и пуштам машиња за перење и сушење и се тоа.. Си мислам вчера, да бев во Јануари дома секој ден, 20 илјади сметка за струја ќе платев.. Се заебававме дека додека не сум во станот Каспер копа биткоини, и затоа ми е толкава сметката..
Во зара кога враќате производ, одма враќаат пари или? Не зборам за онлине, туку од продавница купено со картичка?
Го има точно на гугл мапс. Во близина на портокаловата џамија што е среде чаршија. Спроти џамијата кога одиш накај битпазар има еден бутик за фустани со шљокици, во тоа сокаче влегуваш и во чело е галерија. Има и некој хотел тука ама нз како се вика. И да не се снајдеш, било кого да прашаш околу сите знаат каде е и ќе ти кажат
Linkosol I deksazol инекции дали може да се примат на човек заболен од рак на матка ..ама сега има грип и синоќа доби пак крварење а денеска треба втора инекција да стави.
Такви информации најдобро е да побараш од матичен лекар или специјалист. Не е мала работа, па да си речеш ,,ај и да згрешам".
Малку глупо прашање, ама не ни работи вентилацијата во тоалетот, каков мајстор треба да викнам за вентилацијата што не ми работи?
Барај од Кавадарци некои што имаат свои луѓе. Некој да те упати од проверен човек. Јас до лани земав од едни луѓе ама немаат веќе. Последната тегла си ја чувам како злато