Може не е за тука, но не знам каде. Дали сте напуштиле некогаш сигурна работа, во државна институција, но која ве јаде од внатре, ви ствара немир?
Тогаш најверојатно и тука во Сара Фешн во Куманово ги има. Инаку, ги гледав на Тему, ама не ми се зима од таму. Фала ти
,,Сигурноста" од државната професија е важна, но таа не треба да биде на сметка на твојата благосостојба. Коментарите и мајндсетот ,,дРжАвНоСиЕдРжАвНо" можда ти влијаат на одлуката. Моја блиска особа замина од државно во приватно ради истите причини, а јас пак имам одбиено место во државно, не ни дојдов до немир/мобинг или нешто слично, едноставно не сакав да работам таму. Е сеа, ќе имаш коментари од Славици (ова од лично искуство) у фазон ,,будалче си, не си ставај сѐ на срце, од едно уво во друго, клати врата - земај плата, таква шанса не се пропушта", ама ако си со челични живци, ќе останеш имуна на оваквите флоскули, пошто тие клошарки не се во твоја кожа и само ти одлучуваш за својата иднина! Среќно.
Препорачајте местенце за ручек, може да е и винарија, во околина на Скопје. Сопот ми се допаѓа но сме биле многу пати. Но нешто во тој стил може.
Не можам да најдам соодветна тема Сакам да прашам дали некој отворил салон за убавина со ова занаетчии со помош на државата? Како е процедурата? Кои се дупките во договорите? Колку пари нудат? Дали треба да имаш под кирија? Некој детали да не знае?
Да, јас имам напуштено и многу се нервирам кога викаат ај бе, државно клати врата зимај плата аха важи
Јас. Работев 8 години, со одлична плата, имав и супер колеги што и ден денес ми се преблиски и живееме фамилијарно. Ама претпоставените беа хорор. Од како заминав, гледам колку е убаво да го живееш животот без притисок и нервози. Мирот нема цена!