Кои се правата и законоите за потрошувачи ако од одреден сервис не доаѓаат за дијагностика на производ, производ кој е под гаранција, а они се овластени за тој бренд? До дпи е поднесена пријава, ама не знам кога и како реагираат. Знам кои се правилата откако ќе се земе на сервис, ама периодов со дијагностика не ми е баш јасен.
Видов дека соодветнста тема е под клуч, па да прашам овде дали имате инфо дали можам од Мк да отворам продавница на Etsy? Ако не дали може другар во УСА да ми направи т.е отвори продавница па да ми даде податоци (маил,пасворд) па ја да си ја работам од МК?
Дали има некој на Халк банка што користел дозволено минусно салдо да ми пиши во порака да го прашам нешто.
Имам девизен прилив е сега во пораката пишува дека имам 5 работни денови да му доставам документ. Прашањето ми е дали некој има искуство да не појди во дадениот рок од 5 дена туку подоцна?
Кај има во Скопје продавници за стари работи? Значи не антикварници со изгор цени на лустери, слики и мебел, туку за некои посекојдневни работи, украси и такви ствари. Знам дека имаше еден човек што продаваше во Карпош 2, ама не знам дали уште работи одамна не сум поминала од таму. Ако има некој информација нека ми каже.
Здраво. Сакам да прашам дали некоја знае каде може да се порачви на големи украси за аражмани на цвеќе
Лично немам искуство, ама по правило може да ги вратат. Зависи од политиката и ажурноста на банката, може и да дремат некој период нераспределени. Доколку можеш исконтактирај со банката, види дали има можност да се договориш кога ќе однесеш документи или евентуално да им пратиш електронски.
Ти благодарам за информацијата Понеделник ќе одам секако (6ти работен ден од кога ми ја испратија пораката) се надевам нема да има проблем. Се јавив на бројот 24/7 што му е ми рече нема да има проблем па се надевам дека е така
Здраво дечки, ве молам ако некој знае, процедура за вадење на потврда за деловна способност на физичко лице од суд, како оди? Колку се чека?
Каде низ Скопје би можела (освен во Веро Џамбо) да најдам големи рамки за повеќе слики (10+) ама да се без дрвени/пластични додатоци како home, family и слично, туку да е чиста рамка?
Во стара чаршија има неколкумина што имаат тави продавници, да проштеаш да видиш дали може да најдеш нешто Не знам за порачување, но на женски пазар во ск имаш два магацини Како што се сеќавам, одма ги даваат