Данок на имот е најпаметно да си платиш во банка кадешто имаш сметка не во кеш. Го кажувам ова од причина што утре било што да се деси да ја изгубиш уплатницата да не евидентирале нешто во Град Скопје од банка на извод секогаш ќе можеш да ја видиш трансакцијата и секогаш ќе може да ти се испечати вирман. За пошта тоа не е така.
Мислам дека провизијата во пошта не е 35 ден. 35 ден. Е ако плаќаш сметка некоја, на пример струја. А за уплатница се повисоки. Барем така знам.
Затоа постои електронско банкарство и е без провизија(освен месечно што се плаќа за услугата -користење е-банк)
Се јавуваат кога ќе стигнат и предаваат лично. Не знам дали има можност да остават пред врата со претходен договор.
Здраво. Дали некој има пробано од органската храна на Белина (грав, ориз, житарки и сл.) да сподели искуство како е задоволен?
Дали некој случајно знае колкава е провизијата кога вадиш пари од македонска картичка во Швајцарија?.. Отприлика, дали ти зема многу повеќе од сумата што сакаш да ја извадиш?
секоја банка има различна политика за ова, има и разлика од земја до земја. најубаво побарај на веб-страната на твојата банка
Телекабел се или или. На крај на месец се стално крш. И услугата на кол центарот им е катасрофа, врскаа немаат од тоа што го работат. Јас исто имав само тие две опции и ја одбрав телекабел од чиста причина- цената. Телеком во тој момент ми беше мн скапо. Али за по дома, уопште не се каам, таман ми е
Вие што сте на комерцијална банка, има ли онлине асистент за прашања или така по банка нема како што е на т-мобиле на пример да не се јавувам да прашувам, туку онлине да прашам нешто или нема таква опција?
Како може да видам кој ми ги гледа сторињата на фб? Ми ги покажува само пријателите, а другите не ги покажува.
Ајде бе не заебавај, добра е конекцијата, едноставно не ми ги покажува. Шо да направам? Повеќе луѓе не ми ги покажува шо ми го гледале сторито, само тие шо ми се пријатели ми ги покажува.
Освен ако има нова опција на фб и автоматски да ти се вклучиле рестрикции за да не ти гледаат тие што не ти се пријатели, а и ти не можеш да ги видиш кои се. Јас искрено првпат слушам за ваква опција, ама провери си во поставките на фб. "Who can see my stories" - така нешто треба да пишува и треба да има опција за отштиклирување.