Денес е празникот, утре е само неработен ден бидејќи во недела се паѓа. Но и утре да честиташ не е погрешно.
Дали работи уште Илузиум музејот во Скопје? Не можам да најдам инфо. Ако уште работи, ми треба инфо дали утре ќе работат.
Прво прашвам за Битола, ама и за Скопје ќе ми се најди информацијата - ми требаат филмој за стари апарати и студио шо уште вади/развива такви слики. Знам и точно шо филм ми користи апаратот ама заборајв можам да ја имам и та информација за скоро.
Јас за мојот од 1940 година апарат не најдов во Скопје. Ако најдеш филмови за стари апарати, пиши ми.
За студио имам видено на реклама во Битпазар на самиот булевар дека вадат слики. Ноже и продаваат и филмови
Од кај да купам проточен болјер со чешма за во кујна? Гледам во Сетек, има некои од 1000 ден до кај 3000. Ок ли се? Или кај да барам на друго место?
За во кујна јас земав од битпазар пред една година за 800 денари. Најбитно е приклучокот за во цевка да биде железно, има и со пластична навртка па да се скрши при монтирање (како кај мене) и да имаш дополнителни нервози.
Баш сега стигнав да ги разгледам имат и за ептен стари полароиди. Еден од 1970 не зедов оти користеше филм шо не можев никако да најдам. Фала!
Здраво Би сакала да Ве прашам за мислење, на тетка ми наскоро и е роденден, секој пат кога доаѓа кај нас посебно на мене што све не ми носи, проблемот е што не живееме блиску и немам прилика да отидам, будејќи е пензионер и највеќе време поминува во кујна сака да готви, се мислам дали би било ок да и порачам нешто од меркур тенџере некое или така нешто јас да го платам онлине и да и стигне на адреса, само не знам дали би го погодиле баш тој ден, не сум порачуваа онлине до сега од кај нив, ако некој знае дали може да се договори ден, часот не е битен нека сподели искуство, фала.
Da ne znaete nekade vo blizina na Klinicki centar, da ima mesto za ostavanje na velosipedi? Ili mozebi vo diamond da ne ima? Fala vi ☺️
Ако мислиш некаде за под стреа не знам, ама такви метални за гумата од велосипедот да ја врзеш со катанец имаше околу институтската зграда ако не се кренати
Здраво. Работи ли нешто денес, пример големиве молови Ситимол, Капитол, особено Веро Џамбо? Дали некој бил денес и до колку работат(ако работат)?