Рокот е 30 дена. За тоа време ти не мораш да го имаш документот. Доволно е да имаш закажано. Истата постапка е како да менуваш презиме по основ на склучен брак.
Ако не е оштетено, туку изгорено од нешто што капнало/прснало, со Арис и со мрежичка или со рапавото од сунѓер се чисти.
Имате идеја некоја што би купила да ги изненадам? Старосватите доаѓаат од странство, ќе прават мекици во чест на ќерката.. За детето секако ќе се земе алишта ама за нив ко родители мало интересно внимание.. што би купила ?
Јас за мекиците наши од страна на кумовите добив: пари за малото (што реално е нешто најјјјдобро! Не знаеш какви се глупости се добиваат, од алишта, мечиња… тотално непотребно); за мене имаше пилинг од Зиаја и свеќа миризлива како мало внимание за мама. Искрено сметам дека е еден од најдобите поклони.
Колку се носи поклон во плик на 2 братучед со кој не сме блиски, се на се 2,3 пати видено ама ради атер на други па сакам да направам чест. Одамна не сум била на свадба и не знам како оди со поклон во плик.
Прават баклава и за Велигден, кој што си јаде. Козињак многумина прават, ние со мм не јадеме и не правам, ќе направам повеќе солени работи, не само да фрламе.
Да, козињак и плус реков уште нешто и ајде ми текна баклава .. (ја сакам јас) *Инаку паметно да,во однос на количината и фрлањето