Освен преку мк пошта, дали знаете како да се прати меѓународно пратка да стигне сигурно? Дали некој праќал преку DHL или UPS , дали овие прват подигање на пратка од дома? Разгледував на нивните страни ама некако штуро инфо има, па не ми е јасно како иде процедурата. Не сум од Ск , а овие наведените ми дава дека имаат локации во индустриската. Прашав во карго експрес, виа пост не вршат меѓународен транспорт. Пошта не ми се сигурни, а опцијата по превозници исто не иде во предвид... Тнх ин анвенс
ДХЛ од дома преземаат пратка имам неколку пати праќано. Секогаш ми има стигнато и за кратко време некои 3 дена.
Бев ,ми кажа од ујп само да се регистрирам електронски од дома ,е сега пробувам да се регистрирам и ми бара даночен број нека некој ми појасни што и како е ,кажа ќе им стигнало потоа код и друго се им стигало од бирото.
И бара дозволи овластувања од други и пак бара даночен ..дали таму треба мојот го пишам мојот ама како да не сака.
Јас 2015 работев во даночно во општина, и две сестри беа сопственици на стан, една уплатница им дадев, станот гласеше на пример Марија и Елена Атанасови сопственици, кај вас како гласе?
Купив едни фармерки. Кога дојдов дома, некако ич не ми се допаднаа како ми стојат. Платив со картичка. Сакам да прашам како иде 1. Враќање? Парите на трансакциска стигаат? Или би ми ги вратиле во кеш? 2. Замена? Дали ако земам нешто во помала вредност, остатокот од парите би ми ги вратиле?