Во зградата каде шо живеам, има една стара госпоѓа(баба) со деменција. Сама живее и повремено ја посетуваат роднини. Меѓутоа, многу често излегува надвор, воглавно пред и околу влезот, вика и зборува неповрзани работи. Неретко ако поминуваш тука, тегни и влечи за облека, заклучува/блокира влезна врата од влезот итн. Еве последно вечерва, во 01ч беше излезена надвор, на дожд сама во темница и си зборуваше. Свеста ми ја зеде. Каде можи да се обратам/обратиме станарите за да се реши ситуацијава со бабава?
Со оглед кај нас се како финкционира.. Подобро разговарајте со нивни блиски, деца има? Мора со некој да живее, сам ваков човек е опасен и за себе и за околината. Мора да преземат нешто, ако со нив не живее, во дом да ја сместат, многу е тешко со ваков човек.
Ne znam dali znaete ama pred eden mesec site domovi gi nakacija cenite za 100 evra, so izgovor deka zivotot stanal poskap, bez nikakva najava. Za dom e momentalno mnogu tesko se ceka isto kako za vo gradinka so lista za cekanje, isto kako za vo gradinka, eventualno so vrski, inace za babata najubavo da ima nekoj da ja cuva ama I za toa treba pari.
Пробајте да разговарајте со некој од нејзиното семејство кога ќе ги начекате да дојдат или ако некој од вас има контакт со нив нека им се јави да дојдат за разговор. Доколку не сакаат да слушаат, кажете им дека ќе се пожалите на станбениот управител дека ве вознемирува.
Каде се подигнуваат пасоши во МРТВ? Наводно се реновира, а ми стигна порака. На бројот за термини закажување не знаеле.
Тој дел по скалите е затворен за реновирање, ама се влегува од задниот дел од кај телевизија, јас бев пред еден месец за одјава од адреса, ама имаа простории и за пасоши.
Некој предлог за место во Скопје или во негова близина каде може да се седне да се испие кафе но и да има зеленило, да може да се прошета? Нешто како што е Green Hill на пример.
Има една ерменска слаткара во Аеродром, поточно блиску Бисер трговскиот и е до зеленило додатно што има и уникатни слатки. Е сега ако бараш буквално исто како Грин Хил тогаш мислам дека ова не е баш тоа. https://www.facebook.com/melty.mk/?locale=mk_MK
Дали може некоја членка да ми помогне со инфо од државна болница оддел неврохирургија во порака ве молам
Не знам каде се продаваат,исти овакви пластични стеги имаше на ќесето со ресаните што ги купив пред некоја ден