Сакам да одам на Острог Црна Гора. Еднаш бев ама од дамна е сега се секавам дека беше патот лош. Сеуште е таков некој што бил да ми каже. Ќе одам со 3 год дете. Летото кога бевме за Охрид повракаше од патот од кревините па се плашам и сега да е вака.
Леле утрово те потеков со цитирање, ќе речеш те манијачам Технополис, имаат 50% попуст. https://tehnopolis.mk/c/30/sadovi/cedilnici-za-sadovi?sort=created_at
Здраво, сакам да прашам неколку дена по ред ми звонат од некоја фирма Хелти Вита, сум добила ваучер за патување, наводно некоја препорака. Им реков дека нема да дојдам и дека такви подароци на кои јас треба нешто да купам па да добијам, не ме интересираат., меѓутоа рекоа дека нема потреба ништо да се купи, само да дојдам да го подигнам ваучерот. Локациите за да го искористам се Охрид, Грција, и некоја од бањиве во Србија. Сте имале ли сличен случај?
Превара не верувај ќе појдиш и сва и свашта ќе ти нудат... И логички кој ти дава поклон без причина.... И тоа патување ај да е нешто ситно ок ќе се излажиш ама патување не ќе да ми изгледа совршено...ѓж
Не наседнувај, кај нас нема ништо џабе. Земјите во Еу кога почнаа со вакви превари, ние сме прваци во ова. Ако имаш пари почести си се сама, батали ова.
Не оди, овие измами постојат со децении. Ќе ти постават разни услови, најчесто е нешто да купиш или сл.
Нема ништо лошо во манијачење ако сакаш да ми помогнеш видов за нив, мислев на некое друго место. Ама блиску ми се во Аеродром, ќе тркнам сепак во живо да ги видам.
Да ве прашам дали некој знае ако пријавам во полиција или ако отидам во банка има шанси парите да се вратат? Предмалку на сестрами и стигна оваа порака и она испратила некој код што и барале и одма од сметка и ги земале сите пари што ги има, околу 11000 денари Она чекаше пратка од Германија и мислела дека за тоа се работи и избрзала одма вратила на пораката. Се напнав ептен и затоа реков да ве прашам ако некој знае или џабе е се..
Ај ако ги видеш во живо пиши како ти изгледаат. Цените им се високи па сигурно се квалитетни да знам дали да нарачам. Фала
Прашајте во банка ама тешко дека ќе се вратат парите, блокирајте ја картичката одма извадете си нова дека они веќе ви ја имаат картичката може пак да ви влечат пари ако имате прилив.
Нема начин да се вратат парите, жалам. Во полиција секако пријавете, во банка обавезно. Блокирајте ја картичката и извадете нова, кажете за проблемот, објавете и информирајте што повеќе луѓе за ова, за да не наседне и друг.
@marristovska1 затоа секогаш превентивно местете лимит преку е-банкарство. И да дојде во било каква ситуација ќе може да влечат нешто ситно. Пратките од странство лесно може да се следат со бројот на пратка. И обично има известување детално до каде е, па кој ќе ја достави и никако не бараат ниту пуштаат вакви пораки со код.