Важи Вики да ти кажам барам квалитетна цедалка, гледам италијански имаат, па ако вреди, ќе си земам обавезно. Ќе поминам следниве денови, ќе ти пишам обавезно.
Искуство со хемиско перење на патики? Доста се нежни и во контрасни бои, ми е страв да не се офарбаат ако ги перам во машина.
Help ..не сум дома ама добијав е сега немам во мене кетопрофен ,само аналгин се напив сега во 12ч.што да правам ако не ми помини а ништо не сум јадена ..ако имам можност да купам ке можам ли после 1 час да се напијам кетопрофен.
Како да се решам од мравки? Ми излегоа од кујна. Јас сега ставив неопитроид од дупчето кај што мислам дека излегуваат, а дупчето е горе кај плотната... Дали може да се отруеме?
Не знам. Не дозволувај да не јадеш ич оти ќе ти се слоше. Алтернатива ако не можеш да си купеш Кетонал-не знам
Ги решив со спреј Raid со тенко цевче, помага да испрскаш прецизно во дупчиња, пукнатини и сл. Неопетроид не ми помогна. Наводно спрејот не е штетен за луѓе и животни, секако нема да прскаш по цела површина на кујната. Треба да излуфтираш 30мин и потоа можеш околу да пребришеш.
Ајде вака, може за некој глупо прашање, но како да се објасни равенка на права што минува низ две точки?
Па како општ облик (равенка) на права која минува низ две точки на правоаголен координатен систем (х1,у1 и х2,у2). Напиши формули за права низ две точки ги има насекаде, овде е комплицирано за пишување математички формули. Реално мене ми е наједноставно според формулата со наклонот.
Мој совет ти е да не пиеш кетопрофен често или кога имаш алтернатива (како ибупрофен на пример), доста силен лек е и меѓудругото го уништува желудникот.
Го имам слушнато тоа ги пиев јас повеќе сега че гледам да ги намалам или исфрлам...може ќе е подобро парафен да земам.