Ние во школо ќе садиме нешто и нема да учиме. Во моето школо нема да се учи, па ваљда и во твоето нема да се учи, ни во ниедно друго. Екологисти сме ние какво учење?!
за сите не верувам зошто не е на листата на неработни денови..вероватно само за училиштата и тоа се смета како работен ден ама настава нема..како и да е би требало да има соопштение
Нас нѐ известија дека нема да има никакви настани, како и обично ќе одиме на часови. Но, незнам за останатите училишта низ Македонија
Ајде да се пробам јас уште еднаш, зашто некако ми го засенивте прашањево со сомнежот за дали е работен петок... Знае некој каде може да се направи/ набави ваков тест?
Дали има некои промени во крвта ако сте на почеток од бременост ,а вие си ја проверувате онака како што оди тоа крв и мокрача без да знаете дека сте бремени или мора строго тест за бременост преку крв?
Мора тест за бременост преку крв или мокрача,се мери специфичен маркер hCG,тоа е всушност хормон.....
Дечки, обично не поставувам вакви прашања ама во тесно сум. Доколку некоја од вас има направено кратко видео во MovieMaker ќе може да ми го прати? Не е за оцена, туку само да и покажеме на професорката. Јас не знам да правам видеа. Пробав секако и нешто стално им фали, не се добри.
Девојче,на тие сликите што ги имаш објавено од анализите ,на третата слика најдоле гледаш ти пишува тест за бременост BHCG vo serum,ако тоа е штиклирано во лабораторијата тоа и ке проверат..кај тебе не го побарале тоа ,а од холестеролот,глукозата и еритроцотите неможе да се заклучи дали си бремена или не,едноставно тоа не се показатели,ти кажав што е..
Каде во Скопјево има продавнички мали каде што можам да купам стегачи за коса, мали црни шнолички ( штипки), bobby pins? Ниту едно не ми паднало в очи