Како да си најдам постари пораки на Вибер? Ми ги нема пораките имав правено порачки и баш тоа што ми треба само таму го има.
Еве мене што ми се случи денеска.Добив на мое име две решенија,'24 и'25г. и ги плативме.Пред една недела мажот ми доби за '25г.и го плати Испаѓа дека '25 ја плативме два пати. И сега? Ќе ја увидат грешката дека на двајцата ни пратија решенија????
За два три дена не би требало, ама можно е. Татко ми закасна една недела, изумил, и му наплатија казна, ама мислам дека зависи од како ќе ти се погоди полицаецот Ако не си напраила/ уклучила бекап нема начин
На определено , плус ме одбија од фонд за здраство ми фалеа неколку дена за боледување за паталошка. Не знам ни јас веќе
Не , никако а дадов сто предлога . Ми фалат уште два месеци до пороѓај, тоа е Дури одма утредента ме одјавија само не знам како носеа документи у фонд а не провериле ништо. Јас 4 месеци одам по комисии за џабе
Не знам како можеш да се пријавиш некако, за да ти следува исплата. Да се распрашаш ако може да си платиш придонеси, или некој да те пријави. Такви фирми ко таа не треба да постојат..
Најди некоја фирма која ќе сака да те пријави, плаќај си придонеси за тие два месеци. Е сега што ти е прекинат стажот не знам дали ќе имаш породилно. Стварно многу нефер од нивна страна. Барем да се согласиле да си плаќаш придонеси.
Да , никако не сакаа за тие два месеци да плаќам јас сама . Мислам дека штом е прекинат стажот немам право на породилно за жал
Што фирма е тоа, секакви има безобразни, барем да ти кажале пред време, да си бараш фирма да не прекинуваш стажот. Ништо, сега не се нервирај тоа е. Да сте живи и здрави со бебе, пари допрва ќе печалиш.
Катастрофа , ама пак викам , колку се изнамачив за со бебчето да стигнеме до безбедна недела не ми се ни битни. Криво ми е што секој месец идев по 3 прегледи ме чепкаа и на крај ништо. Па тоа и јас викам , ќе се снајдев секако а не да немам појма и после кога видов одбиена им праќам и бам утредента одјавена . Мизерија се Да дојде маж ми од терен и да тераме процедура да се осигурам преку него зашто стварно се нервирам без здравство.
Оди до кај нив и кажи си што се случило, зошто никој нема да примети од нив кога даваш плус, баш им е гајле.
Колку нелуѓе меѓу нас. Излегува дека не ни требало да ги есапиш и тие месеци кога си одела по лекари. Барем на боледување да си била, тек тогаш стварно немаат основ да ти прекинат.