Јас се мачам со истото, ќе ставам такви дихтунг ленти на прозорците деновиве, па ќе видиме. Ако не, ќе го мењам прозорецот скроз со нов со максимална изолација.
Првото од uslugi.gov.mk онлајн, второто од агенција за вработување, третото од поликлиники што издаваат такви уверенија.
za vtoroto za rabotno iskustvo, jas mislev od piom… A vo agencija fizicki ili online? i za ova prvoto, treba so pravosilna presisa sudska da ne e izrexena kazna zabrana za vrsenje profesija dejanost ili dolznost - mislam od krivicen sud se vadi?? fala ti mnogu
Порачав патики пред повеќе од една недела, ги нема да ѕвонат од Карго, а одам на одмор викендов. Не планирам да ги земам. Ги враќаат назад доколку не им кренам или ќе стојат таму додека не ме добијат?
Не сакам да ги земам, многу ми се задржаа со доставата, си земав веќе, а и не се платени секако. Ваљда ќе ги вратат во бутик.
Првите две можеш и онлајн (ако го имаш потребното ниво) на uslugi (едното ти е од суд1, другото М1/М2 образец), за лекарското уверение имаш поликлиники каде вадат (прво што ми доаѓа на ум е кај Рамстор, но види на нет ќе ти излезат повеќе).
Дали ако напуштиш работно место да се префрлиш на друго работно место без прекин во стажот следува одмор?
Ти треба потврда за неискористени денови од старата фирма, во новата е ствар на договор. Не мора да значи дека ќе ти го дадат веднаш.
Другарка ми е бремена, и сакам да и купам некаков подарок, но немам идеја што да е. Може предлог нешто?