Можам за мојава роба да ти кажам, дека доколку се сосема спремни и уредни сите документи за 3 часа може да завршат, доколку немаш средени документи знае да се одолговлечи и по 2-3 дена, зависи и од типот на робата, што се пренесува, што треба да се провери, моменталната гужвата, како и граничниот премин. На ГП Богородица пример работат 24/7, ама за викенд има помалце луѓе во администрација, па знаат да одолговлечат.
Ќе го има повторно вебинарот, почнува од утре, ако се пријавиш, а не можеш да ги следиш во терминот, ги праќаат снимени на мејл предавањата, кога ќе заврши.
дечки...конкретно сум заинтересирана за некој проект во странство,за добивање некој сертификат,дали познавате можеби некој проект за млади лица да се вклучат во процес на волонтирање или слично?Имам добиено многу сертификати,а би сакала и еден од странство.Да направам нешто корисно. Фала
Здраво. Можи ќе звучи ова глупаво ама може ли некој да ми објасни како работат уплатниците? Тоа најдолу ПП50 или ПП20 на пример што значи.
Одамна омам користено од тај во сивата кутија и ми се свиѓаше,ме потсети може да се почастам повторно.
Зависи за каква роба се работи и дали се спремни документите за да се почне постапката. Не работат за викенди, пошто најчесто шпедитерските фирми не работат за викенди, па се чека. Да речеме камионот со роба стига во петок во 15:30, не се ни почнува со царинење оти до 16:00 работат, најчесто. Се чека до понеделник. Пак ќе кажам зависи од фирмата, и што роба е.
Во план сме да купиме машина за сушење алишта, па слушнавме дека трошела премногу струја дали има некој и да ми пиши како оди која марка е подобра.
Zdravo, sakam da prasam nesto vo vrska so smetkovodstvo. Sakam da izvadam uverenie za ovlasten smetkovoditel, no prethodite rabotodavaci ne mi davaat povtorno potvrda so odgovor deka vekje mi dale potvrda za obicen smetkvooditel koga sum vadela uverenie. E sea prasanjeto mi e dali moze da odamm do arhiva do ISOS, pa da napravam kopija da ja zaveram na notar za da podnesam za ovlasten smetkovoditel?
Апсолутно нема врска ништо. И ние пред да купиме слушавме муабети многу се кинат алиштата,се туткаат,се смалуваат ништо од тоа не е точно.Ние зедовме Мидеа марка,по пристапна цена и презадоволни сме.Алиштата се сосема суви,за мерак. Да си земиш ќе,бидејќи вреди.
Уште еднаш ќе се обидам... Дали некој познава некој странски обуки кои се изведуваат онлајн за на крај да се добие сертификат или слично?
Ми треба да потврдам број мојот не сака не знам зашто, знам дека онлине има страни за потврдување број ама не сакам така , цел живот сум на претплата и не знам ,колку пари е да се купи нов број и дали може да го користам само да потврдам ова што ми треба и после да го откажам или како ?не на претплата туку вака обичен
Ќе ја пушташ на ниска тарифа да суши и нема да имаш проблем, јас така функционирав цело време, сега немам бидејќи во овој стан каде што сум моментално немам и можам да кажам дека нема споредба, пешкирите секогаш ми беа меки кога ги сушев со машина за сушење, облеката секогаш ми беше мека, сега мн побрзо ми изгледа како износена без машина за сушење.. Особено за зимно време, спас е.. Ама пак ќе ти кажам, си троши ама нема толку да ја осеќаш ако ја пушташ во недела и ноќе..
Јас имам whirlpool , еднаш во месецот ја уклучив на 30мин ,стварно алиштата суви ,башка џемпери беа ..1.000ден ни дојде за тие 30мин
Девојки вака не го имам дозавршено факултетот , а се запишав 2011год , од тогаш ми се останати малку испити 6 , дали дозволуваат да продолжам и ги признаваат испитите што се положени од порано ? Ве молам кој може попрецизно да ми каже