Сочуство за двајцата... тато е починат и за него воопшто не би размислувала. Ова е на мама ми татко... Кога се омажив и се роди првата ќерка мајка ми а и свекрвата(и свекорот е починат пред да се запознаеме)не отидоа за ништо ни за задушници првата година. И можеби и тука ми беше тешко за татко ми цела година не отиде кога беше бебе првата ќерка а сеа ме форсираше за татко и барем мм да одел. Помина поменот мм не беше ,не дозволив. Така се чувствував
Вчера купив блузон од Синсеј Капитол за поклон,но е голем. Ќе може да се замени со фискална сметка и ако може дали мора на истото место или може било каде Синсеј?
Kinoki Лепенки за детоксикација | delux-haus.com https://share.google/rJjZo5mKgnXAuQE3q https://www.tiandemk.mk/produkt/detoks-flasteri/
Ја откажав нарачката на тему откако ја платив. Поднесов барање за рефундација, ама не во вид на кредити туку на картичка да ми ги вратат тие 3500. Има некоја искуство со ова? За колку време и дали ги враќаат? И дали мора на маил да потврдам или не се бара тоа туку само банката да одобри рефундација?
Дали во аптеките примаат лекови со поминат рок ако ги однесам (од мојата домашна “аптека”-лекови кои им истекол рокот) за да ги фрлат како медицински отпад?
Мислам дека гледав на една емисија каде што се кажуваше дека по закон аптеките треба да примаат и да ги предадат на уништување. Ама една госпоѓа потоа низ емисијата кажа дека таа предала таблети во некоја аптека и таму се чуделе не знаеле што да прават. Прв пат слушале за тоа
Јас имам цела кеса не знам што да им правам, прееска ги одделував ама не стигнав да излезам да прашам.
и јас имам доста лекови со истечен рок, те молам ако прашаш да ми кажеш дали може така да ги однесам и јас во аптека, да ги уништат таму.
Сега читав има статија од Плусинфо. За лековите, им велеле обратете се ваму , таму за одложување и на крајот никаде .
многу добро прашање ама одговор во државичкава нема. Јас велам у ѓубре. Нема каде на друго место. Едит медицински отпад можеш и во болница да прашаш дали може да фрлиш. Си имаат таму посебни контејнери баш за тој отпад. Е сега што им прават нему не знаеме.
За медицинскиот отпад од болниците и лабораториите има печка во Дрисла и таму го горат. Така имам читано дека тоа е единствениот тип на отпад што се согорува во нашата земја.