Јас искрено купувам за внука ми нон стоп од кога се роди па до сега. За мало дете не ми се исплаќа да купувам скапи работи поради тоа што брзо расте и на секои 2 месеци се купува ново. Инаку често купувам и јас од таму, до сега и задоволна сум, не дека се многу квалитетни, али за една сезона се топ.
Дека е некој прекрасен памук - не е, ама не можам да кажам дека не се квалитетни - ништо ниту обледело, ниту се скинало. Да беше мала разликата во цена можеби ќе купував поскапи, ама многу многу поевтини се Синсеј спрема кое било друго место. Поубави комплети само за посебни прилики
Па најверојатно и тие носат таму. Дека не мислам останативе депонии од внатрешноста да имаат капацитет за согорување. А сигурно и не го фрлаат така, дека ќе се нагледавме шприцови, игли , крвави завои или пострашно ампутирани делови од тело или извадени тумори.
Знае ли некој дали работи канцеларијата на Завод за вработување во населба Аеродром карши Лиса трговскиот?
Здраво дечки ми треба совет во врска со пензиско, поради х причини блиска остана без работа на 60 години, бидејќи тешко се наоѓа за повозрасни работа и нудат место за минималец да работи претходно имаше доста повисока плата но кажано и е доколку прифати за помала плата да работи дека може да и се намали пензијата. Мене ми е несватливо како може да влијае тоа на пензијата кога секако ќе се уплаќаат плус средства во фондот и дали земање на надомест од аврм исто влијае врз пензијата понатаму.
Може ли некој да ми каже информации за постдипломски студии потребен просек за запишување, кој се други документи се потребни, парични средства и итн. п Може општо но конкретно за Биотехничкиот факултет во Битола ме интересира.
Основицата за пензијата се пресметува врз основа на целокупниот стаж. Порано се зимаа само најдобрите 10г каде што е зимувала висока плата, што значи сега се зима цел стаж што го има. Доколку сега се осигури и зима помала плата, да, ќе и се намали пензијата али нема да и биде намалена за многу, нека се некои 1000/1500мкд. (и толку дали ќе се)
Паричниот надоместок не влегува во пресметка на пензија бидејќи за него не се плаќа пензиско, поголема плата поголема пензија, помала плата пензија, тоа е нормално дека ќе и влијае!