Дали се сеќава некој на едни грицки како чипс (нешто како сега што се Funky макароните, рецимо) кои беа актуелни/популарни на почетокот од 2000те? Ми се чини дека беа бугарски, ама не сум сигурен. Знам дека беа како перничиња, надувани, и нешто беше хит да се пржат во тавче со зејтин и имаа некој BBQ-вкус (скара) и така беа тешки за јадење - нацицани со зејтин )))))) Никако да ми текне како ги викавме, имаа ли некое име?
Нешто magic cips мислам дека беа така нешто се викаа. Се ставаа во зејтин и набабруваа т.е се пржеа. Како во картонска кутија беа. Ако мислиме за истите, вака нешто изгледаа мислам
Изгледа се овие, да. Само шо јас ги памтам повеќе како перничиња, ама сега, откако ги видов и овие - се сетив и на оваа варијанта. Сѐ мислам некако специфично ги викавме...
Можно е и друго име да имаа. Мене се ми се врти како magic cips. А тие како перничиња имаше со сланина мислам. Ги обожавав
Во темата за корисни Андроид апликации @Billy Idol имаше постирано неколку, пробај. Е сеа ти шо имаш ајфон, чим имаш ајфон шо те кошта да плаќаш Забораив дека ја спуштив пак една од апликациите, то ест не забораив, него не бев доволно брза да ја откажам претплатата, па плаќај си сеа уште еден месец
И јас така знам..братучедка ми сега од септ работи приватно, и и кажаа дека и неа ќе и следи, ама изгледа на добра воља на газдарицата..знам дека државно не е така