smestena sum vo stan kaj Woodstock.. na booking pisuvase imalo parking ama ne razbrav jas deka e “javen” i toa znaci kaj najdes ako najdes sam Please Help kaj mozam da ja parkiram kolata.. Ja ostaviv vecerva pred Materasso.. ( vO zgradata gore sme) nekako za mebel. No, ne znam dali utre bi ni pravele problem. HELP
Дали некој има искуство за работа во трансфузија, на пример одговорност, дали сам како поединец носиш одговорност или има колеги, да е работата тешка и тн.
Ве молам некој што знае повеќе за ова нека ми пише. Треба да се правам операција и со тоа нормално ќе бидам на боледување минимум 2 недели. Знам дека не се добива целосна плата во тој случај, но секаде различно пишува, некаде 75%, некаде 85%, некаде 90%. Колку изнесува износот на платата при боледување за операција (приватен проблем, кој не е стекнат на работното место)?
Повели За боледување до 7 работни дена, вработените имаат право на 70% од нивната редовна плата, исплатена од страна на работодавачот. Ако боледувањето трае од 8 до 15 дена,надоместокот се зголемува на 80%. За периоди подолги од 15 дена, вработените добиваат 90% од нивната редовна плата. Работодавачот е одговорен за исплата на надоместокот за првите 30 дена на боледување. По истекот на овој период, надоместокот се исплаќа од страна на Фондот за здравствено осигурување. За да се оствари правото на боледување, потребно е да се достави соодветен медицински сертификат од овластен лекар.
Здраво, ми треба идеа, кај можам да најдам ваков тип на хартија како на сликата? Планирам за слична употреба ама немам баш видено
Здраво. Имам прашање за некоја девојка вработена во банка во Македонија. Сакам да прашам дали постојат некои можности за подигање кредит во Мк, за вработени во странство? Мислам дека нема таква опција, но ете ако има некој да ми потврди. Фала однапред
Може ама ќе ти бараат жирант, учество, сметка во банка, докази за приходите во странство, македонско државјанство и редовен приход во странство (минимум 6 или 12 месеци континуирана работа).