Имам користено Netflix, HBO Max & Disney+. Единствен шо никогаш го немам откажано е Netflix. Повремено активирам HBO ама брзо се презаситвам од содржината. Реално ако делиш со некој најмногу се исплаќа Disney+ од трите, платено на годишно ниво.
Има, ама не знам дали функционира. Го немам користено. Skopje International Airport https://share.google/mNVL6skqwjDtTzPJ9 Има и контакт телефон, можеби ќе можеш да добиеш информација.
Човек кој одгледува папагали ми даде антибиотик пошто мој Коко е во лоша состојба. Му давам со шприц од водата со антибиотикот и ја повраќа. На ЧатЏПТ му ја објаснувам ситуацијава и добивам совет да престанам со антибиотикот и дека подобро е да не јаде и пие 48 часа, само да мирува у топло, отколку да повраќа или да се задуши. Му ѕвонам на човеков, ми вели дека треба да продолжам да му давам иако повраќа. Страв ми е да не умре поради антибиотиков и да го отрујам, па да живеам со самообвинувањето - требаше да го оставам само да мирува, а другата опција е да престанам да му давам, но и ова сценарио доколку заврши со фатален крај, ќе живеам со - требаше да му давам од водата со антибиотикот. Во СРМ живеам, ретки се стручни луѓе за луѓе, не па за егзотични птици, тука ми е скептицизмот. Дали некој има слично искуство? Папагалот не јаде сам, ни пак пие водичка веќе втор ден, наводно е настинат, можно ли е да оздраве само од топлина и мирување?
Не чувам специфично папагали, ама го поврзувам со луѓе и ако ја повраќа водата џабе и му го даваш антибиотикот, ништо од тоа не користи. Не знам кај нас дали ставаат инфузија на папагали? Можда фантазирам за такви опции за птици тука, ама вреди да прашаш зашто имаш ризик за дехидратација. Јас би ѕвонела на вет, не би го оставила само туку така да мирува 48ч.
Контактирав ветеринар, не се нешто стручни за папагали, само за кутриња и мачиња. Тигрица е у прашање, мало папагалче. Човеков со антибиотиков ми рече дека иако повраќа, задржува нешто у себе. По 2-3 капки му давам. Само прееска не поврати, тоа ме теши. Многу сум под стрес.
Баш ми е жал, се надевам дека ќе биде подобро. Прашај и на редит, сигурно има форум за папагали, секогаш има некој за совет таму.
@FriendOfDorothy Pookie, и според мене Chatgpt е во право со советите. Но, секако мора со стручно лице да се консултираш. Пребарав на Интернет и ми дава дека во групите за миленици, други кои барале ветеринар за птици, неколку пати се спомнува извесна Др.Верче во Аеродром. Можеш да се јавиш да прашаш со сигурност и wishing speedy recovery на Дороти Џуниор