ДАли има тема за кредитите за самовработување (барав, но не најдов), или ако некој знае нешто за истото, нека ми пише ....
Дали ќе може некој да ми одговори, бидејќи ми е битно Дали доколку имате уплатено за испит за полагање на факултет, а не сте го пријавиле испитот, ќе можите да го пријавите во следната сесија за полагање за истиот предмет со таа уплатница или прават некој проблем?
Не знам за какви уплатници прашуваш, ама јас имам пријавувано испити со застарени уплатници за таксени марки. Е сега ако прашањево ти е за стара уплатница за таксена марка-може, во спротивно...не знам.
И пријавата и таксата што се плаќа ми се уплатени веќе во пошта, но немам пријавено во студентски прашања, тие уплатници се кај мене и ги немам однесено, во план ми е да одам но доколку не можам, дали ќе ми направат проблем со овие истите да пријавам во следна сесија?
^^ Зависи. Датум имаш на пријавата напишано и која сесија е ? Ако е така ќе треба да преправаш со коректор, а на мојот факултет на пр. има објавено известување дека коригирани пријави не се прифаќаат, и ето ти. Пак, зависи од факултетот, гледам не е секаде исто.
Луѓе озбилни сте си непрењево? На господ да не му текнало ова правило? Во времето кога шетал по земја он, немало машини за перење, не верувам дека тогаш вовел 8ми смртни грев за наведениов проблем. Не се водете толку од модерниве грвови воведени од црквата Патем јас неделата си пуштив машина , цел ден евтина мх мх, до понеделникот ми се исушија и денес во тазе испрано се фрцкав на факултет
И јас не сум поборник за тоа неработење на празник,ама ајде да разберам некој дека несака да работи некоја физичка работа,ама перење,кое го врши машина,а не перете вие на раце,туку само се ставаат алишта во машината,се става прашок и се вклучува?! Каков грев е тоа,кога фактички вие ништо и не работите. Најверојатно. тоа произлегло дека не се пере на празник,ама го измислиле во времето кога жените переле се на раце и не се надевале дека ќе измислат машина за перење,па не се работи на празник за да се одморат малку
Јас за овие работи велам дека се глупости хм мајка мишто вели нека проштева Господ ,или па за чистота празник нема па и така е Ајде на такви големи денови да не си на нива или да работиш некоја работа што може да почека и за утре а за алишта не се замарам многу. Јас пример алишта уклучив во недела и тоа баш на Велигден. Ќе требаше да му ги оставам на дечко ми тој да ги пере друга ден и он да ги закачува Тоа некако не ми имаше смисла ....
Дали има некој/а, кој/а ќе иде на релација Штип - Скопје, и е во можност и сака да напраи услуга, да пренесе едно мало маче? Ако има, нека ме контактира во инбокс.
Здраво. Сакам да прашам како се движат цените на подвезици, корсети и такви ми ти секси чуда, оти немам никаква идеја А сакам с'прајз да му прам на мај лавр
Хулахопки со Чипка се некаде до 300 ден.корсетите зависи каде ама около 600 во сара фешн доколку купуваш таму но можеш и да најдеш поевтино ако прошеташ,имаш во џамбо ноќници,и во хангар има нешто
^ Ова не е кај што се сликаат кога искачаат од матично? Мислам дека е помеѓу општина Центар (кај парк) и матично, ако грешам нека ме поправи некој
Мачето ме изгреба одма под окото, нема крв или некоја линија да се познава туку ми се појави како брунка голема. (голема еве отприлика ваква ( ) ) Одма се измив и си ставив крем, ама ќе ми помине ли до вечер, некаде до 7 часот?