Можеш само ако си на сметка, ако си на кредит не можеш. Ма да симни си Скопска апликација и купи си ја таму картатаи само валидирај ја во автобус.
Може и со припејд и постпејд, го променаа. Бројот е 185, ти задржуваат процент и од А1 за да се формира цена од 40 денари. На претплата ќе ти израчунаат +40 на сметката за тој месец, ако си на кредит ќе ти потроши 40 ден од кредитот.
Дали ако некој се оперира приватно има право на боледување? Бидејќи ние немавме кого н државна и татко ми мораше да се оперира приватно Искрено не знам како оди понатака ситуацијата?
Би требало да може матичен лекар врз база на отпусно писмо да издаде боледување. Т.е. мора да може, само не знам како оди точно процедурата. Мене ми има матичен лекар издадено боледување врз база на извештај од приватен лекар - специјалист.
Дали ако дај отказ од здравствена установа со решение и аплицира во друг град за таа позиција и е забрането?
Боледување следува исто како да се лекувал на државно. Во зависност од дијагноза толку и денови ќе добие од комисија.Процедурата е иста. Јавете се кај матичниот лекар.