Сите БИОСИ треба да имаат самодијагностика за дискот. Прочепкај. Мислам F12 дека е за ДЕЛ. Ако не сакаш да се мавташ со тоа и не си по чепкање, пиши ми во ИНБОКС ќе ти препорачам човек што работи со лаптопи и е релативно евтин. Зависи каде живееш. Затоа разговорот подобро да биде таму.
Здраво, дали на некој му се случило да му стигнуваат лажни смс пораки за сообраќаен прекршок? Ми стасуваат такви пораки дека треба да платам некаква казна, а јас воопшто не возам и не поседувам возило.
Се прашувам само како ни ги наоѓаат броевите. Бројот од кој стигнуваат пораките не е македонски, префиксот е +61.
НЕ може да има погрешни податоци, зашто тој ги зема од тебе и ти му кажуваш каде живееш/име и презиме/податоци согласно л.к. Вака излегува дека сама, свесно си дала погрешни податоци.
Не ме ни прашал ништо сам си препиша податоци од л.к. Платив јас во понеделник ќе однесам уплатница па ќе видам што ќе ми кажат. Не ни знаев дека треба да ме праша мене, само ме праша зошто нема платено и кажав како што е, побара л.к му ја дадов не побара никаде да се потпишам, ми го даде листот, јас веднаш не ни проверив што пишал. Секако по бројот на казната ќе знаат дека е платено.
На кој ги кажала податоците пишува таму, колку што разбрав јас не? Се потпишала таа, не. Напишал дека одбила да потпише, не. @Just_a_kid не знам колкава е казната ама јас да сум не би ја платил, утре и да излезам на суд нека докажат дека баш мене ме стопрел, кога, каде и како ми е пишана.. Не е проблем што ти ја пишал, секоја чест што ти ја пишал, секој што прекршува некој закон заслужува и казна. Ама нека си постават и тие писмени луѓе, не знае пријава да пополни.. Прво ти ја пишува надвор од место кај што смее да ти бара лични податоци, мислам дека не се полицајци контролорите.. Што ќе му текне сега на улица и ќе рече "чекај вчера си се возел нелегално дај да ти пишам казна". Друга работа ако сакам јас да се жалам, ако ми ја пишал а не требал, кого тужам кога нема потпис и кој ми ја пишал, а и затоа не ти се потпишал не соодветно ти е пишана казната.
Директно оди во Јсп прашај најдобро ќе ти кажат на железничка, не ти треба адвокат матичем број е доволно точно да го препишал од личната карта…
Мене ми стигнуваат ми пишува дека се од филипините се јавив во МВР ми рече не се од нас лажни се може да вратиш погрешен број да му пишеш и блокни го
Да не знае некој како најлесно се учат тестови за возачка? Гледам има онлине тестови но не можам да најдам и теоретски дел прво да читам пред да решавам, ве молам ако знае некој благодарамм однапред
Порано имаше тестови за вежбање, јас си ги принтав и решавав така. https://www.avtoskolamartin.mk/e-test/
Дали да го носам тел под гаранција ми е сеуште? Пред некој ден ми се појави ажурирање на некој софтвер ајде ок оттогаш батеријата која ми држеше два дена ми се празни побрзо ми држи еден ден често користење ајде тоа туку сега ќе отворам на пример ФБ или Фемина и ќе ми укочи и ќе се исклучи телефонот ,да го форматирам ли ?