Дали знае некој каде можам да најдам резервни делови за орбитрек? Конкретно се работи за држач за лагер.
Јас имам повозрасни роднини кои не го користат орбитрекот, ако не најдеш делови може од нив да го земеш на старо.
Некој фармацевт на форумот секогаш пиев кетопрофен сега од аптека на сестра ми и дале кетопрофен форте друго пакување дали се исто или има разлика но не ми личи на ист лек.
Дали во Македонија можеш да избришеш фирма (ДООЕЛ) самостојно без адвокат? Има ли некој искуство со ова? На веб сајтот на централен регистар пишува дека може самостојно, но потоа ми се јави една вработена од ЦР и ми вика не, туку морало со адвокат. И се чудеше зошто така пишува на веб страната, ептен беше неупатена. Исто сега го разгледував законот за ЦР и никаде не пишува дека мора да најмиш адвокат за тоа. Инат ме фати, не сакам пари да давам и за адвокати ако може сам да си ја терам процедурата.
Не сум фармацевт, ама во Форте би требало дозата на активната компонента да е поголема, понекогаш и двојна. Затоа обрни внимание на дозите кои ги пиеш.
Гледам лекот не е иста големина од 100 мг. е ама и порано пиев од 100мг но кетопрофен и таман ми беше. Овие нови ли се не знам ме бунат. Дали може пола да го пијам.
Баш горната кутија си ја користев, затоа прашував дали се исти да не се доста појаки дека и онака се тешки за желудник па и уште појака доза ми треба.