Имав во претходната соба цртежи направени со дрвени боици, но цртежите беа мали, па затоа не знам дали има разлика помеѓу помал и поголем цртеж. А инаку убаво се познаваат боите и супер изгледаа.
Сигурно има различен ефект, зависи што ќе црташ и што сакаш да постигнеш, па според тоа одлучи какви бои ќе употребиш .
Јас во училиште во соблекувалната по физичко го цртав ѕидот и убаво излезе, треба да ви објавам слика. Го цртав со темперни бои, само одбери некои квалитетни и убаво ќе излезе.
ИТНО Е. Дечки паметната Џени си ги извади вештачките нокти и сега ми остана уште едно на малиот прст и кога пробав да го извадам ме заболе страшно многу и почна да тече крв од под ноктот. Ноктот си стое, а скршен е од страна малку и ако го тргнам завојот ќе го закачам некаде и ќе ми падне цел нокт. Болката не ни сакам да ја замислам. Кажете ми што да правам сега?
Итно ми треба одговор. Сакам во спалната да залепам стикер на ѕидот, па ме интересира дали треба ѕидовите да бидат мазни? рапави ?или нема врска?
И јас со прашање за подарок... Се работи за девојката на брат ми, скоро имаше роденден, при крај е со факултетот, деновиве не' покани да излеземе да не почасти нешто, се мислам што да и' купам
незнам каде да го ставам прашанјево па го пишав тука.. ако може дами кажете како да исчезнат црните дамки на блуза под пазувите од ставанје стик? се е ок ама кога ке ги дигнам рацеве се е како црно и мн пати ја исправ не излгува стои така...чекам одговор од некој што знае
Знам дека боли скршен, да не речам, откорнат нокт , ама ако болката е неподнослива или се вцрвува местото непосредно под и околу ноктот, тогаш може да се има инфицирано. Доколку имаш некои од овие симптоми правец на лекар, ако не, ќе си потрпиш и ќе ти помине. Јас малце покасно ти враќам, може и ти има поминато. Ако ти има, задржи го завојот кога работиш нешто, а вади го кога мируваш местото да „дише“ A ноктот ако е „откорнат“, сам ќе си падне за да се регенерира и ќе ти порасне нов. Ама ти сепак немој со сила http://www.wikihow.com/Treat-a-Torn-Toenail
Најмалиот износ за к-15 што треба да го исплати секоја приватна фирма на вработените е 40% од висината на просечната нето плата во МКД,односно 8400 ден.минимум.