Јас имав бела ташна, еко кожа и ми се направи лом од едно носење со нови фармерки. Мене за вадење на таа боја ми помогна влажно марамче, а исто кога беше нечиста од што ја оставав редовно си ја чистев со меко сунѓерче и Циф. Мака си немаше, не се уништи, не и беше ништо.
прашањево не ми е баш соодветно ... но каде да пронајдам список со извлечените за субвенции на соларни колектори .. Барав на министерството за економија-до таму бесе упатено - но не најдов ништо
Пробај со сода бикарбона(така ќе да се викаше) и издрзај ја со четка за заби.Мислам дека ќе излезе,ама нека биде нежно
Девојки што мислите за песната на Tyzee - Cuvaj Ni Ga Boze,вистинска случка е? http://www.youtube.com/watch?v=Q9n7QeydF_Q
Девојки ќе може ли некоја од вас која ги знае кои се лектирите / делата кои се обработуваат во средно школо општа - гимназиско да ме ги каже ? Ве молам која ги знае нека ми ги каже . Бидејќи јас оваа година сум прва година па би сакала за време на летото да прочитам барем некоја од нив.
Snow-Star, мене ми беа следниве лектири: Гилгамеш,Скржавец,Илијада и Одисеја,Цар Едип, Тристан и Изолда,Шагринска кожа и евангелијата.
Ти благодарам на одговорот . Но ако некоја знае и други кои се обработуваат во прва општа-гимназиска нака пише .
Јас учев општа гимназија, и лектирите кои ги обработувавме беа Шагринска кожа-Оноре де Балзак, Вујко Вања-Чехов, Тристан и Изолда, Скржавец-Плаут, Евангелие по Јован-од Новиот завет, Македонска народна проза и поезија и Современа македонска поезија. А делата: Гилгамеш еп од Сумерската литература, Песна над песните од Хебрејската литература, Илијада и Одисеја-Хомер, Софокле-Цар Едип (Едип Тиранин), Панонски легенди, Црноризец храбар-Описменет, Похвала за словенскиот учител Кирил филозоф-Климент Охридски и мислам дека имаше раскази од средновековната литература, во моментов само на Сид ми текнува..
Јас ти го препорачувам лепакот за трепки на Elise, а може да го најдеш во Cosmo. Не е скап, мислам дека е околу 70 ден. Сум користела и други лепаци, но овој одлично ми се покажа, издржува и ветришта и невреме
Сакам да прашам како можам да стигнам до Кањон Матка, кој број на автобус оде до таму и од каде тргнува???
Сакам да кажам... сакам да си прашам дали је дозволено башка од македонскиот и англискиот и на француски и германски да пишуваме?