Девојки, сакам да прашам колку чини поштарината да испратиш нешто од 1 кг. до друга држава?! поточно во Калифорнија... ??!
Жени, сандалите мои на кои штиклата им е златна ги оштетив вчера од мокра трева. Буквално штиклата е како изгребана. Мислите дека може барем нешто да се направи на чевлар или тешко ? Еве за кој модел се работи:
Каде да најдам вакво нешто за велосипед,колку км се поминати со која брзина итн ама ефтино да биде...Ако има на пазар ,каде има? Исто така оние као за на рака као појас за да ставиш мобилниот знаете каде има? Благодарам.
Не е глупаво прашањето. Јас со стоматолог имам зборено и ми има кажано дека не мора на секој да му пораснат умници. Дури ми рече и дека е поубаво воопшто да не ти раснат. Зашто може само проблем да направат, да почнат да ти ги туркаат другите заби ако имаш постеснета вилица или па да треба да се вадат, а вадење на умник не е баш лесна работа. Немаат никакво значење, нит па функција. Знам луѓе кои немаат умници, или им раснат на 35 години (пример). Спојлер Јас имав уште во шесто одделение еден, и знам дека премногу ме болеше цела таа страна од главата кога излегуваше. Крајници, уво, јазик, глава, синуси, буквално се' ме болеше, а не знаев од што, кога отидов на лекар ми кажаа. Така што подобро да немаш.
Златен лак за нокти некој со најситни светки, или барем со проѕирен затоа што е сјајна штиклата. Јас носам 90% црни штикли, сандали сеедно, така да стално си ги поправам со мат црн лак и ништо не се познава.
Знам дека можеби е глупо прашањето, извинете ме.. Деновиве немам видено месечина, последен пат ко ја видов беше полна.. ме интересира за колку време ќе биде ваква? Ако знае некој да ми каже, битно ми е.
Сакав да го приклучам кабелот за лаптоп-телевизор врска односно да можам да гледам на телевизор тоа што гледам на лаптоп и сега бидејќи немав приклучувано на овој лаптоп незнаев точно колку силно треба да се притисне и силно притискав и не му е ништо ама се плашам сепак да не направив некој проблем бидејќи притискав повеќе одколку што треба а оно си било таман страв ми е?
Значи свидителство од петто,шесто,седмо,осмо.После извод од матичната книга на родените-твоја и ако имаш награди некои освоено по историја,математика,физика таму од потешките предмети...од спортски активности не се признаваат.Тоа е тоа. Мислам дека за сите средни училишта вака е...
А татко ми вели, требало и таксена марка да се извади пд пошта. Знам за сестра ми требаше такво, бидејќи таа немаше, па после ја вратија. Откако извади таксена марка отиде пак во гимназијата и ги предаде сите потребни документи. Потребно ли е сега ова?
Aко е само за во училиште сведителствата од 5то до 8мо и ако имаш некоја диплома.Јас ќе му ги покажам само копиите од дипломите оти не сакам да ми ги земат.А сведителствата мора да бидат оригинал.
http://www.tutiempo.net/en/moon/phases_6_2014.htm Ова можеби ќе ти биде од помош... Календар за месечевиот циклус на северната хемисфера.